Dumnezeu a privit la postul nostru şi rezoluţia despre ”orientarea sexuală” nu a fost votată la APCE

Astăzi, 27 ianuarie 2010,  a fost planificată în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să fie pusă la vot rezoluţia prin care “orientarea sexuală” să fie acceptată ca şi criteriu de discriminare.

Împreună cu cititorii portalului Moldova Creştină şi cu mulţi creştini din ţară şi peste hotarele ei, ne-am unit să avem o zi de post negru şi să cerem intervenţia lui Dumnezeu pentru ca să nu fie votată această rezoluţie extrem de periculoasă.

Deputatul Valeriu Ghileţchi, unul din cei cinci membri ai delegaţiei R. Moldova, ne-a comunicat că astăzi  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a ascultat raportul comisiei juridice şi a drepturilor omului cu privire la: “discriminarea pe bază de orientare sexuala si identitate de gen”. Având în vedere faptul că in ajun au fost înaintate în jur de 80 de amendamente la proiectul de recomandare, şi că marea lor majoritate n-au fost examinate in cadrul comisiei, plenul APCE cu majoritate de voturi a trimis proiectul înapoi în comisie cu condiţia ca proiectul să fie prezentat la şedinţa APCE din aprilie. La dezbateri au luat cuvântul mai mulţi delegaţi. Cu părere de rău, majoritatea celor care au vorbit au susţinut proiectul de recomandare şi doar câţiva l-au criticat. Din partea Rep. Moldova s-a înscris să ia cuvântul deputatul Valeriu Ghileţchi, dar din lipsa de timp nu i-a fost oferit cuvântul. S-a spus ca cei care n-au vorbit acum vor avea ocazia sa vorbească în aprilie. Prin urmare, vestea buna este ca recomandarea n-a fost votata, însă vestea rea este ca recomandarea rămâne pe ordinea de zi a APCE. Este important acum pentru toţi creştinii să se roage în continuare şi să mobilizeze cât mai mulţi deputaţi din întreaga Europă ca să voteze împotriva acestei rezoluţii extrem de periculoase.

O altă veste bună este că creştinul italian Luca Volonte care este pentru familie şi pentru valori a fost ales în calitate de lider al grupului EPP (European People’s Party) din Consiliul Europei.