Rețelele de socializare în slujba Evangheliei, partea a IV-a. Folosirea grupelor și chat-ului

În articolul precedent am descris cum vă puteți planifica rațional postările pe facebook în așa fel ca să fiți cât mai eficienți în răspândirea mesajului Evangheliei în rândul prietenilor Dvs. Astăzi vreau să prezint câteva instrumente foarte eficiente de comunicare în echipă pe care le oferă rețeaua facebook și anume grupele închise și chat-ul. Acestea pot fi de mare ajutor bisericilor și organizațiilor creștine care necesită multă comunicare pe intern. 

 

Facebook oferă 3 tipuri de grupe: deschisă, închisă și secretă. Tabelul de mai jos arată cine poate adera la aceste grupuri și ceea ce membrii grupelor pot vedea.

 

Eu fac parte din 6 grupe secrete, 2 închise și 3 deschise. 

 

Spre exemplu, biserica „Buna Vestire” are un grup secret pe facebook cu peste 100 de persoane, care sunt, de fapt, membrii și unii prieteni ai bisericii noastre. În acest grup sunt postate toate anunțurile ce țin de activitatea internă a bisericii, se planifică anumite activități, se fac apeluri, se publică mărturiile din lucrare, cererile de rugăciune, mulțumirile, predicile, articole etc. În așa fel membrii bisericii păstrează o comunicare eficientă în lucrare, simt unii cu alții în rugăciune și se zidesc reciproc prin mărturiile plasate. Grupele oferă posibilitatea să transmiți informația rapid și la un număr nelimitat de oameni, ceea ce face lucrarea mai eficientă. Un alt exemplu este grupul Comitet Dragostea Adevărată Așteaptă. În acest grup au loc toate planificările legate de proiectul DAA și care ne este de un folos imens. Cu ajutorul acestui instrument am reușit să economisim mii de lei și timp și ca rezultat să obținem rezultate, pe care cu greu le-am fi obținut în lipsa acestei platforme. 

 

Oricine are un profil pe facebook poate crea grupe. Pentru aceasta există butonul Creează un grup nou, situat în colonița din stânga. Introduceți denumirea grupului, etichetați membrii care vor face parte din acest grup (adăugați cel puțin o persoană la această etapă, restul pot fi adăugați și după creare) și alegeți tipul grupului.

Grupul Dvs a fost creat și puteți începe activitatea. După nevoie puteți să personalizați grupul, să adăugați membri noi, să numiți administratori noi etc. 

 

În grup puteți posta informații în format text, fotografii, clipuri video, întrebări, fișiere și să creați evenimente, deci practic tot de ce aveți nevoie. După cum vedeți crearea grupului este un proces foarte simplu și nu costă bani.

 

      Acum aș vrea să prezint un alt instrument – chat-ul sau mesageria privată. Prin intermediul chat-ului aveți posbilitatea să trimiteți rapid mesaje private unuia sau mai multor prieteni simultan. Chat-ul se găsește în colonița dreaptă de jos a profilului. 

Pentru a expedia mesaje mai multor persoane simultan apăsați butonul Mesaj nou și selectați prietenii. Pentru mai multe informații legate de utilizarea grupelor și chat-ului, consultați Centrul de ajutor al Facebook-ului, care este disponibil și în limba română.

 

În următorul articol voi povesti despre paginile de Facebook și importanța folosirii acestora în lucrarea Evangheliei.