Cum să nu răspândești zvonuri pe rețelele de socializare

Am observat o situație pe rețelele de socializare în rândul creștinilor evanghelici. Unii oameni apreciază sau distribuie conținut, aparent creștin, fără ca să-l citească măcar. De ce? Sunt prinși de titluri provocatoare, cred că, sau nu au timp și răbdare să citească informațiile integral. Sau, poate, pe motiv că postarea a fost distribuită de o persoană de încredere. Cred că-ți sunt cunoscute titlurile apocaliptice gen: „Din 2016 europenilor li se va implanta obligatoriu cipuri sub piele” sau cererile de rugăciune despre creștini amenințați cu moartea etc., care circulă de 5 ani în spațiul virtual.

Rețelele de socializare, microcip sub piele
Poza simbol. Sursa: http://www.ganduridinierusalim.com

Nu răspândi zvonuri pe rețelele de socializare

Cu părere de rău, există jurnaliști iresponsabili care lansează zvonuri pe internet, iar unii creștini le preiau și le perpetuează. Sunt sigur că nu o fac intenționat, ci din solidaritate sau compătimire. Cu toate acestea, în sinceritatea noastră, uneori riscăm să ne compromitem credința. Cum? Promovând conținut eronat, le dăm prilej celor dinafară să vorbească de rău numele nostru bun de creștini. Riscăm să fim catalogați ca mincinoși. În dorința noastră de a face o slujbă pentru Dumnezeu, ne pomenim în tabăra adversă. Inconștient.

Creează-ți obiceiuri bune pe rețelele de socializare

Ca să nu te pomenești în astfel de situații, creează-ți niște obiceiuri elementare pe rețelele de socializare. E simplu. Verifică sursele primare și citește cu atenție conținutul, înainte de a apăsa pe Like sau Share. Neapărat verifică dacă conținutul corespunde învățăturii sănătoase a Sfintelor Scripturi. Este foarte important acest lucru. Nu te lăsa derutat de opinia majorității sau copleșit de emoții.

Fii om cu o „inimă mai aleasă”

Iudeii din Berea sunt un exemplu relevant pentru noi, de la care avem ce învăța la acest subiect:

„Iudeii aceștia aveau o inimă mai aleasă decît cei din Tesalonic. Au primit Cuvîntul cu toată rîvna, și cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este așa.”. (Fapte 17:1)

Iudeii din Berea erau oameni cu o inimă mai aleasă, comparativ cu cei din Tesalonic. Deși aveau râvnă, ei verificau tot conținutul care li se oferea. Oamenii cu inimă mai aleasă sunt oameni atenți, care nu dau crezare oricăror informații, chiar dacă sunt prezentate atractiv și ambalate într-un ambalaj aparent creștin. Ei au discernământ de la Domnul să deosebească lucrurile alese. Să ne ajute Dumnezeu să fim și noi astfel de oameni!