Cum vor învăţa religia la şcoală copiii din familiile baptiste?

Întrebare:

Am citit în ziarul “Făclia” din 21 august că cu forţele comune ale societăţii civile, Mitropoliei Basarabiei şi a Ministerului Educaţiei se pregăteşte ghidul şi curriculumul şi sunt selectaţi profesorii care vor preda Religia în şcoli. Ce cunoaşteţi la acest capitol? De ce nu au fost incluşi în elaborarea curriculumului şi reprezentanţii celorlalte confesiuni creştine din ţară? Noi suntem creştini baptişti şi vrem să ştim ce vor fi învăţaţi copiii noştri la şcoală începând cu 1 septembrie.

La Ministerul Învăţământului au fost invitaţi reprezentanţii cultelor creştine majoritare din ţară pentru elaborarea curriculumului la disciplina Religie. În cadrul discuţiei s-a ajuns la concluzia ca să fie elaborate  două programe. Prima curriculă va fi elaborată de Mitropolia Basarabiei şi Biserica Catolică, iar a doua va fi elaborată de reprezentanţii bisericilor Baptistă, Penticostală şi Adventistă şi posibil că se va numi evanghelică.

La începutul anului şcolar va trebui să depuneţi la direcţia şcolii o cerere prin care să solicitaţi pentru copiii Dvs. să le fie predată religia după curriculumul evanghelic.