Relațiile sexuale înainte de căsătorie dăunează grav sănătății dvs.

Din cadou atrăgător – o cutie a Pandorei

”Cutia Pandorei” semnifică ceva aparent frumos, dar care ascunde vicii secrete.

Potrivit cu mitologia greacă, Pandora a fost prima femeie creată de zeii din Olimp ca răzbunare împotriva lui Prometeu care a îndrăznit să fure focul olimpic. Înzestrătă de către zei cu putere, grație, iscusință, dar și viclenie, Pandora urma să fie dată de soție lui Prometeu, iar după cum acesta o respinsese, Pandora a izbutit să-l cucerească pe fratele lui, pe Epimetheu, care a luat-o de soție. Pandora a adus cu sine și un dar de nuntă – o cutie, în care erau închise toate relele din lume. Ea primise interdicția de a nu deschide cutia până în ziua nunții, însă curiozitatea a făcut-o pe Pandora să vadă conținutul și, ca rezultat, toate relele s-au răspândit printre oameni, pe fund rămânând doar Speranța.

La fel este și cu relațiile sexuale până la căsătorie: la început sunt frumoase și atrăgătoare, iar după ce s-au dat măștile jos, iese la iveală adevăra imagine a ”persoanei iubite”. Orice lucru nou și necunoscut este ademenitor și se cere a fi încercat, în pofida consecințelor pe care ar putea să le atragă după sine. Un caz similar este și fructul din Grădina Edenului: interzis, atrăgător și cu consecințe grave pentru întreaga omenire.

Relațiile sexuale înainte de căsătorie sunt interzise prin lege de către Dumnezeu, iar încălcarea legii este pedepsită. În viziunea lui Dumnezeu, acesta este un păcat consecințele căruia se extind asupra familiei și a întregii națiuni.

Relațiile premaritale sunt ca un bal mascat

Mulți tineri astăzi încearcă să conviețuiască în speranța că se vor cunoaște mai bine și vor putea să întemeieze o familie trainică. Și ce dacă este o încercare nereușită? Ce dacă încercarea va trebui să fie repetată la fel ca și reacțiile chimice care au drept scop producerea unui aliaj puternic și reușit.

În același timp, nu suntem pregătiți să spunem întotdeauna tot ceea ce gândim.

Oricât nu s-ar încerca, descoperirea caracterului celuilalt partener, relațiile înainte de căsătorie vor fi mereu ca un bal mascat. Le arătăm celor de lângă noi doar ceea ce vrem, iar ei, la rândul lor, fac la fel. Ambele părți sunt conștiente, dar ne place balul. Viața funcționează perfect în ritmul acesta. Din când în când ne place să ne dăm măștile jos, dar sub prima mască se afă alta, iar sub a doua alta, sub a treia alta și tot așa… 

Concubinajul nu este o soluție

Atât relația de curtoazie, cât și concubinajul înainte de căsătorie nu-ți permite să cunoști caracterul persoanei în toată complexitatea sa. Adepți ai concuinajului susțin că această formă de conviețuire este un test important pe care orice cuplu ar trebui să-l treacă înainte de căsnicie pentru a se dovedi compatibilitatea ambelor părți. Aceștia mai motivează că divorțul ar fi una din cauzele nepotrivirii, atât la nivel fiziologic, cât și la nivel psihologic.

Există și cealaltă parte a monedei, pe care majoritatea o ignoră, pentru că nu coincide cu interesele și valorile lor personale. Este vorba de perspectiva lui Dumnezeu asupra acestor relații. La Dumnezeu concubinajul nu este o soluție de verificare a gradului de compatibilitate, Dumnezeu numește această practică păcat care are consecințe grave.

Cu toții cunoaștem că una din consecințele relațiilor sexuale înainte de căsătorie este infectarea cu bolile cu transmitere sexuală. Potrivit statisticilor, în primele nouă luni ale anului 2013, au fost înregistrate 518 cazuri noi de infectare cu virusul HIV, 80 la sută fiind atestate în rândul tinerilor cu vârsta de până la 30 de ani. Sarcina nedorită este și ea o consecință a acestor relații, iar după cum un păcat atrage după sine un alt păcat, această sarcină generează avortul – o crimă împotriva lui Dumnezeu care dă dreptul la viață. 

Dragoste exprimată sau dorințe satisfăcute? 

Multi oameni folosesc relația intimă ca mod de a-şi exprima dragostea, tandreţea şi afecţiunea.
Cu toate acestea, afecţiunea şi sentimentele pot fi exprimate şi în alte moduri prin care se pot evita riscurile asociate cu actul sexual. O plimbare pe plajă, o cină romantică în doi, vizionarea unui film împreună ar putea fi la fel de sugestive ca şi actul sexual şi ar putea permite formarea unei legături emoţionale profunde.
Abţinerea de la activitatea sexuală nu înseamnă că o persoană nu este interesată să-şi exprime afecţiunea pentru cel pe care-l iubeşte, dimpotrivă, abstinenţa poate încuraja dezvoltarea altor moduri importante de comunicare cu partenerul.
Spre deosebire de animale, oamenii sunt capabili să-și controleze pornirile sexuale, să-și evalueze deciziile. Prin urmare, oamenii sunt capabili să se angajeze în relaţii bazate pe fidelitate sexuală.

În Vechiul Testament avem un caz în care dragostea este folosită ca pretext de satisfacere a dorințelor fizice.

Amnon, fiul împăratului David, s-a îmbolnăvit de dragoste pentru Tamar, sora lui vitregă. Sub pretext că este bolnav, a chemat-o ca să-i facă o mâncare pe care s-o mănânce din mâna ei. ”Tamar a luat turtele pe care i le făcuse şi le-a dus fratelui său Amnon, în odaie. Pe când i le dădea ea să le mănânce, el a apucat -o şi i-a zis: ,,Vino, soro, şi culcă-te cu mine.” Ea i -a răspuns: ,,Nu, frate, nu mă necinsti, căci nu se face aşa în Israel; nu face mişelia aceasta. Unde mă voi duce eu cu ruşinea mea? Şi tu vei trece drept un mişel în Israel. Acum, vorbeşte, te rog, împăratului, şi nu se va împotrivi să fiu a ta.” Dar el n-a vrut s-o asculte; a silit-o, a necinstit-o şi s-a culcat cu ea.” 

La Dumnezeu este doar ”da” – ”da”

Chiar dacă tinerii care pratică relațiile sexuale înainte de căsătorie susțin că ”se iubesc și doresc să locuiască împreună”, ”dragostea dintre ei este o dragoste frumoasă și au planuri serioase unul cu privire la celălalt”, Dumnezeu este categoric împotriva acestor relații, plasându-le în rândul practicilor imorale care sunt o urâciune înaintea Lui.

”Să nu preacurvești” (Exod 20:14), este una din cele zece porunci, mai mult, ”Oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui.” (Matei 5:28) De asemenea, aceste relații sunt trecute în rândul practicii vrăjitoriei, închinării la idoli, beției și defăimării, iar acei care le practică nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.

”Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:9-10)

Unii susțin că păstrarea fidelității (virginității) până la căsătorie le va reduce din imagine și interes de care se bucură în societate. ”Și ce dacă virginitatea va ține până la bătrânețe?”, se întreabă alții, care se tem că nu vor reuși să se realizeze pe plan familial. Însă Dumnezeu cunoaște toate lucrurile și este în control asupra oricărei situații. El spune că ”orice lucru El îl face frumos la vremea lui” (Eclesiastul 3:11). Deci, atât dragostea și relațiile sexuale, cât și familia, își au timpul lor.