Cum privește Dumnezeu la relațiile sexuale abuzive prezentate în filmul „50 de umbre ale lui Grey”?

Întrebare: 

Pacea Domnului. Am o rugăminte, dvs aveți emisiuni televizate sau online și aș vrea să vă rog mult să abordați tema: Cum privește Dumnzezeu relațiile sexuale nesănătoase (robie, sadism, masochism)? Va fi mai mult pentru persoanele din lume, dacă ați auzit acum printre tineri este un bum, cartea „50 de umbre a lui Grey”, și tare aș vrea să spuneți ce zice Dumnezeu despre așa relații sexuale, deoarece eu nu cred că Dumnezeu a îngăduit prin durere să primești plăcere. Nu găsesc cuvinte și argumente potrivite să le spun prietenelor mele care sunt în lume de ce nu este sănătos să citești astfel de cărți…că îți pătezi mintea și îți dezvolți fantezia în direcție rușinoasă. Aș vrea argumente din Biblie pentru a le spune că Dumnezeu a îngăduit o dragoste frumoasă în căsătorie. Și îmi pare rău că această carte a devenit atât de populară în rîndul tinerilor de 12-18 ani, deoarece ei încă sunt curați și își încarcă mintea cu cele rele de a lui Satan. Citind, ei se excită și se gândesc: wow, păi aceasta ar trebui să fie ceva grozav, poate să încerc și eu? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Ca și copii ai lui Dumnezeu, noi avem cuvântul Lui clar cu privire la comportamentul nostru sexual și la astfel de practici. În Epistola I a lui Pavel către Tesaloniceni este scris astfel: 

 

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. (1 Tesaloniceni 4:3-5) 

 

Cuvîntul tradus  în limba română  “curvie” este grecesul πορνεία de la care și cuvântul pornografie se trage. Cuvântul acesta PORNEIA se referă la orice fel de păcat și urâciune sexuală. Și ne este spus clar aici că voia lui Dumnezeu pentru noi este să ne ferim de PORNEIA, adică de orice fel de păcate sexuale. 

 

Noi suntem responsabili să ne stăpânim vasul (adică trupurile noastre) în sfințenie și cinste. Și ca să înțelegem mai bine cum procedează cei care nu știu să-și stăpânească trupul, ne este dat exemplul păgânilor despre care se spune că trăiesc în aprinderea poftei lor sexuale. Nu știu ce scrie în cartea despre care ați menționat și nici nu doresc să o citesc, căci dacă aș face așa atunci înseamnă că aș trece peste porunca lui Dumnezeu care îmi spune să-mi stăpânesc vasul în sfințenie și cinste. Din moment ce începi să citești despre astfel de practici sau să privești, sau să asculți pe alții vorbind, firea păcătoasă și a mea și a fiecărui om se va prinde repede și va începe să poftească cu patimă acele lucruri. Tocmai de aceea trebuie să ne păzim și să fugim de curvie și de orice practică sexuală păcătoasă și excesivă, căci acestea ne vor duce în păcat și necurăție. 

 

Îmi amintesc cum stăteam odată într-o țară străină la o cafenea și răspundeam la mesajele venite prin poșta electronică. Au venit niște bărbați care s-au așezat la o masă alături și au început să-și povestească în limba română unul altuia despre experiențele avute cu prostituatele. Am pus imediat în aplicare versetul acesta care spune să fugim de curvie și de aprinderea poftei și m-am mutat la o altă masă, în alt capăt al cafenelei. Îmi pare rău că nu am mai făcut ceva. Trebuia să merg să le spun că nu este bine ce fac și să le spun despre iertarea pe care o pot avea în Domnul Isus Hristos. În privința aceasta am ratat șansa și nu m-am purtat ca un om înțelept care răscumpără vremea și orice oportunitate pentru a-i conduce pe oameni la Hristos. 

 

Altădată eram în drum spre Albania și într-un aeroport, cât așteptam avionul, la aceeași masă cu mine s-au așezat un grup de soldați care veneau dintr-o misiune de undeva. Unul din ei a scos o revistă Playboy și o răsfoia cu multă atenție. Când am văzut ce face, l-am întrebat cum îl cheamă, de unde este, de unde vine, unde merge, așa câteva întrebări ca să putem începe conversația. Apoi, i-am spus că revista pe care o privește el este una rea, pentru că în felul acesta  acum își aprinde firea lui păcătoasă, își încarcă mintea cu lucruri murdare și nu va putea să se mai bucure de soția lui în viitor, când se va căsători, căci o va privi ca pe o jucărie de făcut sex. Ce femeie ar putea să se simtă fericită în așa postură? El m-a ascultat cu atenție, a închis și a ferit revista și apoi a ascultat Evanghelia pe care i-am prezentat-o în continuare. Iată atunci am procedat bine și așa trebuia să fac și cu acei doi bărbați români care se împărtășeau cu experiențele avute cu prostituatele. 

 

Când scriu acest articol mă aflu în Brazilia și aici, săptămâna trecută a fost Carnavalul. Apropo, se numește “carnaval” de la cuvântul “carne”, pentru că aceasta este o sărbătoare a cărnii, adică a firii păcătoase, când oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu își dau frâu deplin firii lor păcătoase. Creștinii nu merg la astfel de sărbători, ci stau în biserici și  se roagă, cântă și studiază Sfintele Scripturi. Traducătorul mi-a spus că în timpul carnavalului nu departe de casa lui, în plină stradă, unii au întreținut relații sexuale în văzul tuturor. Iată ce fac neamurile după ce își aprind poftele sexuale. Și am mai aflat că ei nu se consideră păgâni, căci după ce se încheie carnavalul, vine o sărbătoare catolică numită Miercurea Cenușei, adică în miercurea aceasta se pocăiesc în cenușă pentru toate necurățiile săvârșite. Dar oare este aceasta pocăință? Poate Dumnezeu privi și primi o astfel de pocăință? Căci cei care se pocăiesc în felul acesta deja sunt cu gândul la următorul carnaval și, fiți siguri, firea lor păcătoasă nu-i va lăsa să aștepte până la carnavalul următor, ci îi va sili să facă degrabă și des necurățiile practicate de ei și încă multe altele și mai mari. 

 

Așa este firea păcătoasă a omului că dacă nu este ținută în frâu, ajunge să fie robită de tot felul de patimi care o duc din rău în mai rău. Iată ce a mai scris apostolul Pavel în acest sens: 

 

De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor. (Romani 1:24-27)  

Grecii și romanii au fost excesiv de mult preocupați de plăcerile cărnii și zeii lor erau plini de orice fel de necurăție și pervesiune sexuală, căci și grecii și romanii și-au făcut zei după chipul lor, adică tot așa de imorali. Când citești cărțile autorilor antici, te îngrozești câtă imoralitate exista. Până și despre Diogene este scris că își permitea să se masturbeze în public, în văzul oamenilor. Cărțile de istorie spun că imagini cu poze sexuale care aprind firea puteau fi văzute peste tot. Iată așa trăiau ei, în aprinderea firii lor păcătoase. Și când cineva o ia pe calea aceasta, nu se poate opri, ci vrea experiențe sexuale mai ceva decât cele pe care le-a avut ultima dată. Așa i se întâmplă oricui nu are limite în comportamentul său sexual și nu știe să-și păstreze vasul în sfințenie și curăție. 

 

Dar noi, copiii lui Dumnezeu, am primit Duhul lui Dumnezeu și harul Său care ne învață să o rupem cu păgânătatea și cu poftele lumești și să trăim în veacul de acum cu cumpătare. Dacă avem Duhul Sfânt, atunci să trăim după îndemnurile Duhului ca să aducem roada Duhului printre care este și înfrânarea poftelor. 

 

Dacă ai citit cumva cartea aceasta sau altele cu astfel de mesaj sau imagini, scoate-le azi din biblioteca ta și, după exemplul creștinilor din orașul Efes, dă-le foc. Nu lăsa astfel de lucruri să-ți spurce mintea ta sau a altcuiva, căci voia lui Dumnezeu este sfințirea noastră. De aceea, să fugim de curvie și să ne stăpânim vasele în sfințenie și cinste, nu în aprinderea poftelor ca neamurile care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Iar ca să-L cunoască să mergem și să le vorbim oamenilor necredincioși despre dragostea lui Dumnezeu care a fost arătată în Domnul nostru Isus Hristos.