Redefinirea familiei și intimidarea creștinilor, iată ce urmăresc homosexualii din Moldova și din întreaga lume

23 de ani în urmă, Organizația Națiunilor Unite a declarat 15 mai  ”Ziua Internațională a Familiei”, iar în urmă cu 5 ani Parlamentul Republicii Moldova a introdus această zi în lista zilelor de sărbători naționale. Cu acest prilej felicit călduros toate familiile din țara noastră cu această frumoasă sărbătoare și le doresc multă dragoste și bună înțelegere. O țară cu adevărat puternică este o țară cu familii sănătoase, familii constituite dintr-un bărbat și o femeie, adânc înrădăcinate în poruncile lui Dumnezeu.

Instituția familiei din Republica Moldova trece printr-o criză profundă la ora actuală. Sărăcia, migrația, infidelitatea conjugală sunt doar câțiva dintre factorii care cauzează divorțurile. Am ajuns în situația în care fiecare a doua căsătorie sfârșește cu divorț. Pe deasupra la toate aceste provocări iată că ne confruntăm cu o nouă provocare care vine din partea comunității lesbienilor și homosexualilor din Republica Moldova: dorința lor nesăbuită de a rescrie, cu orice preț, definiția familiei așa cum ne-a lăsat-o bunul Dumnezeu. 

Duminica trecută comunitatea LGBT din Republica Moldova a organizat așa-numitul Marș al Egalității. Parada homosexualilor și lesbienilor, care a adunat zeci de persoane din Moldova și de peste hotare, a avut loc pe bulevardul „Grigore Vieru” din Chișinău. Sloganul evenimentului a fost „Pentru că trăiesc aici”. Participanții la marș au fost păziți de polițiștii înarmați cu bastoane de cauciuc și căști. De cealaltă parte, un grup de preoți ortodocși și enoriași au organizat o contra-manifestație, care nu a trecut fără încăierări cu forțele de ordine. 

Și creștinii evanghelici de la biserica „Buna Vestire” din Chișinău au luat atitudine față de parada LGBT. Aceștia au organizat, în grădina publică „Ștefan cel Mare”, o oră de rugăciune pentru cei afectați de homosexualitate. 

Este o agendă internațională bine pusă la punct, care se implementează cu succes în așa-numite țări dezvoltate și care de cîțiva ani bate și la ușa țării noastre- Marșul Egalității, de rând cu celelalte activități ale comunității LGBT, pe care le desfășoară anual în Săptămana Familiei, în cadrul așa-zisului festival „Curcubeul peste Nistru”. Aceștia au ca scop final redefinirea familiei atât la nivel de legislativ, cât și în mintea tinerei generații, familii cu drepturi egale cu cele tradiționale, cu dreptul de adopție a copiilor etc. 

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne păzească de aceste lucruri și să ne ajute să stăm tari în apărarea acestei instituții divine

Un alt scop, pe care activiștii LGBT din Republica Moldova îl urmăresc, este aducerea la tăcere a tuturor celor care nu împărtășesc modul de viață homosexual. În ultimii 2-3 ani, Gender DocM a atacat în instanțele de judecată practic pe toți liderii de opinie, care s-au expus în public împotriva promovării publice a modului de viață homosexual. Printre aceștia sunt și eu. Deranjați de faptul că am numit homosexualitatea păcat și că m-am expus vehement difuzării, la postul public de TV, a unui film care promovează așa-numitele familii dintre persoane de același sex, homosexualii m-au atacat în judecată, obligându-mă în ultima instanță să public pe blogul meu că homosexualitatea reprezintă o atracție romantică etc, cerință la care eu, desigur, nu m-am conformat. De menționat și multe alte persoane fizice și juridice care au fost obligate să plătească zeci de mii de lei despăgubire morală homosexualilor, pentru că au avut o opinie diferită asupra acestui mod de viață homosexual. Cel mai recent cunoscut document, aprobat de Parlamentul Republicii Moldova, este Legea Egalității cunoscută ca și legea antidiscriminare. Cu toate că ne-am opus vehement includerii în această lege a grupului LGBT, totuși Parlamentul i-a inclus și la ora actuală nici un patron de firmă sau instituție de învățământ nu mai poate refuza unui homosexual sau lesbine să se angajeze în câmpul muncii dacă își dezvăluie orientarea sexuală. Iar pentru refuz amenzile sunt usturătoare. 

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea curaj la toți să nu rămânem pasivi lăsându-i pe homosexuali să schimbe legi în favoarea lor și să reducă la tăcere, prin lege, pe toți cei care nu sunt de acord cu ei.