De ce Dumnezeu răspunde la rugăciune când te îndoiești și nu răspunde când ai credință?

Întrebare: 

De ce atunci când mă îndoiesc de un lucru, Dumnezeu îmi răspunde la rugăciuni, însă când spun că am credință că se va întâmpla, nu este așa cum aș fi vrut? 

 

Pentru că Dumnezeu este bun și are milă de tine, de aceea îți răspunde la rugăciuni chiar și dacă ai îndoială. Îți amintești cum un om a venit la Domnul Isus Hristos și I-a cerut să-l vindece pe fiul său, la care Domnul Isus l-a întrebat dacă crede că aceasta se poate întâmpla. Omul i-a spus atunci Mântuitorului: „Cred, Doamne, ajută necredinței mele.” Bărbatul respectiv a recunoscut că nu avea suficientă credință, dar Dumnezeu i-a răspuns. Tot așa și tu, nu cred că nu aveai deloc credință, căci altfel nici nu te-ai fi rugat măcar. Faptul că te-ai rugat, deja arată că ai avut cât de puțină credință. Totuși, Dumnezeu în bunătatea Lui ți-a răspuns și aceasta ar trebui să-ți fie o încurajare și o întărire în credință. 

 

Iar dacă spui că Dumnezeu nu-ți răspunde la rugăciuni atunci când ai credință, trebuie să te verifici bine ce ceri și pentru ce ceri aceasta, căci Dumnezeu spune că nu răspunde la rugăciuni atunci când noi cerem cu gânduri rele să risipim în plăcerile noastre. De asemenea, Dumnezeu spune că nu răspunde la rugăciuni atunci când acestea nu sunt după voia Lui. Caută să studiezi bine, profund și sistematic Cuvântul lui Dumnezeu ca să cunoști voia Lui și să ceri potrivit cu această voie. Atunci Dumnezeu îți va asculta rugăciunile, iar tu Îi vei da slavă. Așa să te ajute Dumnezeu.