Răscumpărarea curcubeului de Scott Lively, capitolul 1, partea 1

Răspunsuri Pro-Familie la cele mai frecvente intrebări despre homosexualitate si agenda “gay”

In continuare vom privi la o serie de răspunsuri simple si scurte la unele dintre cele mai des intâlnite intrebări cu care se confruntă credinciosii atunci când abordează subiectul homosexualității. Majoritatea subiectelor vor fi abordate mai pe larg in capitolele ce urmează. Din acest motiv, dacă unii cititori nu iubesc varianta de intrebări-răspunsuri(eu sunt unul dintre ei), pot sări peste acest capitol, nu vor scăpa vreun detaliu important. Totusi, el conține informație concisă vizavi de cele mai importante argumente asa incât cititorii, care nu au suficient timp pentru a studia subiectul mai profund, sunt indemnați să inceapă cu acest capitol.

Intrebarea 1. Ce este agenda homosexuală?

Agenda de lucru este o simplă listă de lucruri care trebuie realizate. Orice miscare politică are una. Activistii homosexuali susțin că scopul lor este acceptarea socială. Totusi, toate religiile bazate pe Biblie(iudaism, crestinism si in mod indirect, islamul) condamnă orice relație sexuală in afara căsătoriei heterosexuale monogame. Deci, logic pentru a ajunge să fie acceptați, homosexualii trebuie să promoveze o moralitate contrară Bibliei. Astfel, scopul lor obligatoriu este inlocuirea standartelor sexuale biblice cu un alt sistem moral care permite “libertatea sexuală”. Altfel spus, in special in America “crestină”, agenda miscării homosexuale are drept scop esecul crestinismului.

Pentru a vedea o listă de acțiuni specifice din agenda homosexuală uitați-vă la Lista cerințelor inaintate si publicate de către ei in 1972 si 1993 din capitolul 4.

Intrebarea 2. Ce este agenda crestină?

Agenda crestină este sumarizată de Isus in porunca Lui” de a merge in toată lumea, de a face ucenici din toate neamurile, si de a-i invăța să păzească tot ce a poruncit El”(Matei 28:19-20) Poruncile lui Dumnezeu sunt date pentru protecția si succesul nostru in viață(Deuteronom 10:12-13), pentru că “plata păcatului este moartea”(Romani 6:23) Deci, potrivit logicii simple a Bibliei, agenda crestină este de a promova viață, invățând si incurajând oamenii să asculte de Dumnezeu. Agenda homosexuală, dimpotrivă, promovează moartea, invățând si incurajând oamenii să nu asculte de Dumnezeu.

Intrebarea 3. Ce spune Dumnezeu despre homosexualitate?

Dumnezeu porunceste ca comportamentul sexual să se manifeste doar in cadrul familiei heterosexuale. Orice formă de relații sexuale care au loc in afara căsătoriei…adulter, curvie, homosexualitate…este interzisă din cauza consecințelor distructive ale acestor păcate. Biblia avertizează in mod special despre păcatul homosexualității in multe pasaje cum ar fi Geneza 19, Levitic 18:22 si 20:13, Romani 1:24-32 si 1 Corinteni 6:9-11. Capitolul 2 va acoperi pe larg acest subiect.

Intrebarea 4. Dumnezeu ii crează pe unii oameni homosexuali?

Dumnezeu nu face pe nimeni să păcătuiască(Iacov 1:13), dar El ingăduie ca fiecare dintre noi să se confrunte cu ispita de a păcătui(1 Corinteni 10:13) A fi homosexual inseamnă a te confrunta cu atracția către persoane de acelasi sex. Atracția homosexuală este doar una dintre multele forme de ispite cu care se pot cofrunta oamenii ca si ființe umane. Oare Dumnezeu ne crează lacomi? Sau desfrânați? Sau mândri? Oare Dumnezeu ii face pe oameni hoți? Bârfitori? Idolatri? Este doar un singur răspuns la aceste intrebări:NU.

Intrebarea 5. Este homosexualitatea o alegere?

De obicei, oamenii nu aleg domeniul unde se vor manifesta slăbiciunile lor, dar fiecare din noi alege dacă cedăm sau nu ispitei care ne asaltează? Ispita homosexuală nu indreptățeste un comportament sexual libertin, la fel cum nici mânia nu indreptățeste omorul. Dumnezeu intodeauna oferă omului posibilitatea de a depăsi comportamentele pe care El le condamnă.

Intrebarea 6. Este comportamentul homosexual normal pentru persoanele “gay”?

Persoanele homosexuale nu sunt create diferit de ceilalți. Ei au corpuri heterosexuale, cu organe reproductive care au menirea de a face copii. Nevoia lor sexuală ia nastere din aceleasi procese chimice care au loc in sistemul reproductiv, la fel ca la toți ceilalți oameni. Dar din anumite motive “orientarea lor sexuală” se concentrează intro direcție gresită. Orientarea este o stare a minții, nu o necesitate biologică.

Unii oameni se nasc hermafrodiți sau “intersexuali”, corpurile lor nu sunt distinctiv masculine sau feminine la nastere(ei au si organe sexuale masculine si feminine). Totusi, existența acestor cazuri nefericite nu poate fi folosit drept argument a normalității homosexuale. Dimpotrivă, acesta dovedeste incă o dată că excepția confirmă regula. Persoanele hermafrodite prezintă o condiție de patologie fizică indiscutabilă a cărui grad de severitate se stabileste in comparație cu modelul normal heterosexual.(traducere Natalia Boicu)