Răscumpărarea curcubeului de Scott Lively, capitolul 1, partea 2

Intrebarea 6. Ce cauzează homosexualitatea?

În studiul meu am văzut trei cauze ale homosexualității: molestarea sexuală a copiilor, confuzia identității de gen în copilărie (când copilul se identifică cu un gen greșit, din cauza traumei emoționale), și alegerea deliberată a sexului ”gay” ca și act de rebeliune împotriva autorității. Pentru mai multe detalii la acest subiect, vezi capitolul 4.

Intrebarea 7. Ce este orientarea sexuală?

Orientare înseamnă perspectivă. Aceasta descrie relația dintre cel ce percepe și obiectul care este perceput. Orientarea sexuală a unei persoane este definită de concentrarea acesteia față de interesul sexual pe care îl are. Astfel, sunt tot atâtea orientări sexuale pe câte obiecte ale intereselor sexuale: oameni de sex opus, (heterosexuali), oameni de același sex (homosexuali), copii (pedofilie), animale (bestialitate), chiar și obiecte inanimate, cum ar fi mănuși (diverse ”fetișuri”).

O listă cu 30 de orientări sexuale, din Manualul de Diagnostică și Statistici ale Bolilor Mintale, Ediția a patra, o găsiți în Capitolul 4.

Intrebarea 8. Care este diferența dintre comportament homosexual și orientare sexuală?

Comportamentul homosexual este un act deliberat, intenționat. Orientarea este o stare a minții, la fel ca și atitudinea.

Întrebarea 9. Poate fi schimbată orientarea sexuală?

Orice stare a minții, indiferent cât de adânc înrădăcinată, este supusă schimbării, bazat pe puterea dorinței de a face acest lucru. Din perspectiva biblică stim că ”nu este nimic imposibil la Dumnezeu.” (Proverbe 23:7) și că foști ”gay” au fost parte a bisericii de la început. (I Corinteni 6:9-11). Homosexualii își pot schimba atât comportamentul, cât și orientarea. Organizații de ex ”gay” și profesionali în domeniul sănătății au ajutat multe mii de oameni de peste tot, să fie restabiliți la o orientare heterosexuală normală. De fapt, majoritatea din cei care dezvoltă atracție de același sex în adolescență experimentează în timp o ajustare spontană față de orientarea heterosexuală (vezi în cap.4 Foaia cu fapte despre atracție față de același sex și imutabilitate).

Întrebarea 10. Câte procente din populație sunt homosexuali?

Un studiu asupra sănătății naționale și al vieții sociale, efectuat de Centrul Științific al Opiniei Naționale al Universității din Chicago în anul 1994 a stabilit o interpretare demnă de încredere. Prin intermediul acestui studiu s-a aflat că 1la sută din femeile din America și 1 la sută din bărbații din America erau homosexuali (Laumann, Edward O., Gagnon, John H., Michael,Robert T., and Michaels, Stuart, Organizarea socială a sexualității: Practicile sexuale în Statele Unite, Editura Universităţii dinChicago, ediția 2000, pag.293)Cu toate acestea,deoarecehomosexualitatea este ocondiţiedobândită, ne putemaşteptalaocreştereîncomportamentul și auto-identificarea homosexuală, într-o societate care îi legitimizează, în special în rândurile tinerilor.

De fapt, în anul 2005, Centrul Național de Statistici în domeniul sănătății a arătat o creștere dramatică în rândurile tinerilor (bărbați și femei)a experienței homosexuale raportate: “Printre adulții, cuprinși în vârsta de la 15 până la 44 ani, aproape 3 la sută din bărbați și 4 la sută din femei au raportat că au întreținut relații sexuale cu un partener de același sex în ultimii ani, iar pe parcursul vieții, 6 la sută din bărbați și 11 la sută din femei au avut așa experiențe.” Lewin, Tamar, “Studiu național care include date despre Obiceiuri Sexuale ale adolescenților,” The New York Times, Septembrie 16, 2005.

Întrebarea 11. Este comportamentul homosexual sănătos?

Comportamentul homosexual este asociat cu numeroase probleme de sănătate de ordin mintal și fizic. Din perspectivă Biblică, cunoaștem din cartea Romani 1:26-27 că atât bărbatul cât și femeia care practică relațiile homosexuale, ”primesc în ei înșiși plata cuvenită a păcatului lor”, asta însemnând, în parte, că experimentează consecințe naturale, pentru că întrebuințează trupurile lor nu în felul în care au fost creați. Știința seculară confirmă acest adevăr biblic. Resurse cu privire la consecințe grave de sănătate a celor ce practică homosexualitatea le găsiți în secțiunea 4. Câteva probleme de sănătate legate de bolile mintale asociate cu homosexualitatea sunt abordate în capitolul 4.

Întrebarea 12. Ce este homofobia?

Homofobia este un termen obscur legat de psihiatrie, original inventat să definească ”frica inventată a cuiva de atracția pentru propria sa sexualitate.” Termenul a fost redefinit și popularizat de politicile strategice ale mișcării ”gay-lor” pentru a caracteriza orice dezaprobare a homosexualității ca și formă de ură și frică asemănătoare cu boala mintală (o fobie este o tulburare de anxietate). Astăzi cuvântul ”homofobie” nu mai este un termen științific, ci un instrument de propagandă pentru manipulare psihologică. Mai mult la acest subiect vezi capitolul 8.

Intrebarea 13. Este o manifestare a urii să afirmi că homosexualitatea este ceva greșit?

Nu este niciodată manifestare a urii când afirmi adevărul despre păcat, deoarece păcatul omoară, iar adevărul poate să elibereze pe oricine de păcat și de consecințele-i grave. (Ioan 8:34-36). De fapt, cartea Ezechiel, ne învață că aceasta este datoria noastră să îi avertizăm pe oameni despre păcat, pentru că pentru aceasta ni se va cere socoteală de la Dumnezeu, dacă nu o vom face. (Ezechiel 3:18-19, 33:7-9).

Întrebarea 14. Este homosexualitatea într-adevăr un păcat?

Homosexualitatea este condamnată în Scriptură în cel mai ascuțit limbaj posibil. În limba ebraică, în original, cuvântul ”toeva”, (tradus ”scârbă”) este literal cel mai tare termen de condamnare găsit în Biblie. Pentru o discuție mai amănunțită despre homosexualitate, din perspectivă Biblică, vezi capitolul 2.

Întrebarea 15. Ce este discriminarea?

Discriminarea este acțiunea de a alege dintre opțiuni. În contextul drepturilor civile, discriminarea înseamnă acceptarea sau respingerea oamenilor, bazat pe criteriul de rasă și culoarea pielii. (traducere Valentina Stepaniuc)