Nu cred că este cineva în țara această care să nu își dorească binele. Chiar dacă la capitolul dragostea față de aproapele nostru mai avem restanțe, cel puțin o majoritate covârșitoare presupun că își doresc binele propriu. Doar că puțin doresc să înțeleagă că binele nostru ține și de alegerile pe care le facem. Republica Moldova, să nu uităm, vine dintr-un regim în care a fost învățat că lumina este întuneric și întunericul lumină. Ne-a învățat că religia nu este compatibilă cu omul iluminat, iar aceste așa-zise învățături mai sunt actuale în societatea noastră.
Din nefericire, în țara noastră veți mai găsi statui ale liderului ideologic societic Vladimir Lenin alături de… biserică. Pentru că unii mai cred în învățăturile acestui om, vreau ca prin acest articol să spun doar câteva din învățăturile rele pe care le-a promovat și care au lăsat răni adânci în societatea noastră. Mă întreb și vă întreb: nu este această o sfidare la adresa lui Dumnezeu? Este de-a dreptul absurd să îl pui alături de un locaș de cult pe acel care a luptat împotriva religiei şi pentru propagarea ateismului. Pe acela care a declarat că un adevărat comunist trebuia în mod obligatoriu să fie ateu şi avea datoria să răspândească aceste idei şi celorlalţi. Și, apropo, învățăturile acestui om străin țării noastre, dar atât de venerat de unii, au afirmat mereu că morala creștină nu își are nici o valoare socială. Tot acest om a venit cu afirmația că creștinismul a adus mai mult rău și că ar aparține doar claselor explotatoare. Biblia spune clar: ,, Cine nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce,, (2 Tesaloniceni 3:10), pe când Lenin afirma: ,,Robul nu mănâncă dacă nu munceşte; domnul mănâncă dacă robul munceşte“, cu aluzie evidentă la faptul că Biblia este o carte care merge împotriva oamenilor.
Nu oare ne mai spunea învățătura leninistă că poruncile și morala creștină nu pot împiedica delicte precum crima, furturile, adulterele sau comiterea altor păcate, pe când datorită moralei comuniste, în Uniunea Sovietică răul scade pe zi ce trece? Mare minciună, pentru că în țările unde gheara sovietică comunistă a fost prezentă rata criminalității a fost cea mai înaltă din lume. Învățătura leninistă a falimentat și în ce privește atitudinea patriotică sau viața morală de familie. Iar iubirea aproapelui, inclusiv a dușmanului pe care Cuvântulul lui Dumnezeu ne învață și care o dată aplicându-le, poți fi om al luminii și acel echilibru social pe care atât de mult ni-l dorim cu toții.
Ateii comuniști ai lui Lenin au mai adus multe alte învățături false care s-au strecurat în mentalitatea noastră și care, din păcate, unora le vine greu să o lepede. Cu mare regret, în secolul XXI întunericul a orbit societatea noastră și încă mai avem localități care poartă numele lui Lenin, prin urmare, deși nu vreau să cred, dar purtând un nume te indentifici cu ceea ce porți.
Vrem binecuvântarea lui Dumnezeu și bunăstare, dar țara noastră mai este plină de localități precum Miciurin care, fiind un ateist convins, a declarat că ,,omul poate și trebuie să creeze mai bine decât natura și decât Dumnezeu,,. Ba mai mult, s-a considerat chiar Dumnezeul naturii. Iată numele unor asemenea oameni au fost date unor localități ale țării noastre. Iar dacă mergem mai departe vom vedea că criminalii sunt puși la loc de cinste în unele orașe ale țării.
Astfel sechelele rusificării și sovietizării țării greu se lasă tratate, pentru că încă le mai avem. Dar mai trist este că cei sus-menționați au slujit răului și prin ceea ce au spus și au făcut au promovat învățături false, care au îndepărtat omul de la Hristos și de valorile creștine. Nu este de mirare de ce avem acum o societate atât de dezbinată și care Îl are pe Dumnezeu încă doar pe buze.