ProTV promovează promotorii desfrâului şi de ziua Sf. Valentin

Am rămas adânc indignat când am privit reportajul realizat de reporterii ProTV la 14 februarie în incinta Centrului Comercial MallDova. Acolo cineva au organizat o competiţie întitulată „Recordul săruturilor”, dar care nu pare să fi fost altceva decât o orgie neruşinată. Priviţi reportajul şi judecaţi singuri dacă a fost un lucru cuviincios ce s-a întâmplat la MallDova.

Sfântul Valentin şi-a dat viaţa pentru ai proteja instituţia căsătoriei şi pe tineri de la desfrâu

Iată ce scrie într-un articol pe portalul Tineretului Ortodox din Republica Moldova despre viaţa şi slujirea Sfântului Valentin:

Se spune că împăratul Claudius al II-lea nu reusea să-si adune oastea pentru că bărbatii refuzau să se înroleze. Credea că motivul era acela că bărbatii romani nu voiau să îsi părăsească sotiile. Din cauza acestui fapt, împăratul a interzis logodnele si nuntile în Roma. Un preot crestin, pe nume Valentin, a intuit imediat că tinerii au primit o ispită greu de purtat; o fi văzut cu sigurantă că interzicându-li-se căsătoria, unii tineri, deznădăjduind, au căzut pradă desfrâului, traiului în concubinaj. El, iubitorul de Hristos si de oameni, stia prea bine cuvântul Sfântului Apostol Pavel ce recomanda celor ce nu pot să se înfrâneze să se căsătorească. Valentin neputând răbda pierderea sufletească a acestora, a cununat în secret perechile ce au apelat la el. Si-o fi zis cu sigurantă: “mai bine îmi pierd eu viata aceasta trecătoare, decât să-si piardă acesti tineri sufletele”. Când împăratul Claudius a aflat că preotul Valentin a nesocotit hotărârea sa, l-a întemnitat pe părinte, care a murit ca martir în închisoare în anul 270 d.Hr., la data de 14 februarie.

Dacă aţi privit reportajul televizat, sau dacă v-aţi aflat atunci în acel loc, ce efect credeţi că a avut acea orgie neruşinată asupra participanţilor? Ce efecte de viitor va da ea? Ce efect a avut asupra telespectatorilor? Şi mă mai întreb, ce se întâmplă cu poporul nostru, dacă aşa de mulţi tineri, aşa de uşor s-au lăsat atraşi în astfel de activităţi neruşinate?