Protestul celor indignaţi de fraudarea alegerilor din 5 aprilie 2009

După ce am citit pe Internet despre protestul început aseară în Piaţa Marii Adunări Naţionale am mers şi noi împreună cu soţia acolo. Mulţimea celor adunaţi era extrem de mare şi creştea foarte repde.

Mulţimea celor indignaţi de fraudarea alegerilor din 5 aprilie 2009

Indignarea oamenilor s-a exprimat în strigăte continui şi disperate în legătură cu fraudarea alegerilor. Iată unele din sloganele care erau scandate: ”Jos comuniştii”, ”Vot repetat”, iar pe un stâlp stăteau câţivai tineri care aveau tricolorul pe spate şi în mâini o plancardă pe care era scris: ”Trezeşte Patrie drogată”.

Tineri cu lumânări la mitingul in legătură cu fraudarea alegerilor din 5 aprilie 2009

La monunentul lui Ştefan cel Mare şi în toată piaţa erau oamenii cu lumânări aprinse prin care îşi exprimau durerea după ce au fost înşelaţi şi în acelaş timp rugăciunle către Dumnezeu ca să ne izbăvească de această mare minciună şi crimă împotriva naţiunii, când am fost trataţi ca nişte copiii mici pe care i-au înşelat în cel mai obraznic mod.

Copil la lumânările puse la protestul impotriva fraudării alegerilor din 5 aprilie 2009 in Moldova

Foarte mulţi din din prietenii şi cunoscuţii pe care i-am întâlnit în piaţă  mi-au spus că atunci când au mers la alegeri au văzut pe listele electorale numele rudelor lor decedate. De ce au fost lăsate aceste nume decâd ca să  poată fi apoi folosite de răufăcători pentru a înşela o naţiune întreagă?

Ziua, am vorbit cu un coleg păstor la telefon şi, după ce a recunoscut tristeţea în vocea mea mi-a spus: ”Vasile, nu pot înţelege nicicum. Nu am întâlnit oameni care ar fi spus că vor vota pentru comunişti. Îmi dau seama că au fost, dar nu puteau nicicum să fie atât de mulţi…”

Protestele în piaţa Marii Adunări Naţionale la 6 aprilie 2009 seara

În reportajul televizat de astăzi dimineaţă am văzut că au venit în piaţă liderii mai multor partide. Am apucat să văd doar pe candidatul independent Sergiu Banaru şi pe liderul PLDM, Vlad Filat, care a plecat din piaţă printre ultimii fiind alături cu protestatarii până la urmă.

Minciuna şi teroarea au fost două arme folosite întotdeauna de comunişitii din lumea întreagă şi astfel au ajuns specialişti neîntrecuţi în a manipula cu oamenii prin acestea două care au fost armele dintotdeauna ale diavolului. Când s-a confruntat odată cu oamenii minciunii, Domnul Isus le-a spus:

Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. (Ioan 8:44)

Protestatarii au anunţat că vor continua protestele azi şi se pare că vor lua o foarte mare aploare.