Protest la București și Chișinău în susținerea familiei Bodnariu

Astăzi au avut loc acțiuni de protest în fața ambasadelor Norvegiei din Chișinău și București în susținerea familiei lui Marius și Ruth Bodnariu (români de origine), de la care oficialitățile norvegiene au confiscat, acum o lună în urmă, cei cinci copii ai lor, printre care un copil sugar de doar 3 luni.

Sute de susținători au ieșit în stradă pentru a sensibiliza opinia publică asupra abuzurilor instituției norvegiene de protecție a drepturilor copilului, Barnevernet.

„Prin acest protest dorim să atragem atenția asupra abuzurilor făcute de Barnevernet în cazul familiei Bodnariu și în cazul zecilor de familii, ai căror copii au fost confiscați de către aceeași instituție în ultimii ani. Norvegia, Europa și întreaga lume trebuie să cunoască dramele pe care Barnevernet le produce în rândul familiilor prin abuzurile pe care le face. Autoritățile norvegiene trebuie să primeasca acest mesaj și să intervină instituțional pentru a stopa metodele folosite de către această instituție de “protecție a copilului”, metode prin care distrug familia, deopotrivă părinții și copiii”, se menționează în mesajul organizatorilor.

Participanții la protest au afișat pancarte cu așa mesaje: „Norvegia, întoarce-ne copiii, pe care i-au furat”, „Stop Barnevernet”, „România, trezește-te. Barnevernet ți-a furat copiii” etc.

Potrivit organizatorilor, Barnevernet planifică deja să demareze în luna februarie 2016, procedura de adopție pentru cei 5 copii.

„La acest moment, copiii sunt ținuți nejustificat în trei familii surogat, iar în data de 15 decembrie 2015, în urma unei întâlniri cu Barnevernet, părinților li s-a comunicat că autoritarea de protecție a copilului vrea sa îi cunoască mai bine și să-i consilieze abia în luna februarie 2016, dar că în același timp demarează procedura de adopție pentru toți cei 5 copii ai familiei”, se spune în comunicatul organizatorilor.

Acțiunea de protest a fost organizată de familia Bodnariu, cu sprijinul Alianței Familiilor din România.

Amintim că copiii familiei Bodnariu au fost luați din familie, la reclamația directoarei școlii, unde învăța una din fetele lui Marius și Ruth Bodnariu. Aceasta ar fi recitat o poezie creștină în timpul orelor, iar directoarea ar fi calificat educația părinților drept îndoctrinare religioasă extremistă. Cazul a ajuns deja în vizorul autorităților române.

Mai multe detalii despre acest caz aflați din emisiunea realizată de Atena 3, din 17 decembrie. 

Vă îndemn să ne rugăm pentru această familie, ca Dumnezeu să le dea puteri lui Marius și Ruth și copiilor lor să treacă mai repede peste această încercare de foc. Vă recomand să citiți și articolul scris de Vasile Filat la subiectul „Ce să facă creștinii când statul le ia copiii”.

Surse foto: http://www.facebook.com/nick.vandici, http://www.ciresarii.ro, www.facebook.com/david.matei.79