Promovarea contraceptivelor în universități

                                  

Sunt elevă în primul an la „Universitatea de Stat din R.Moldova”. Am avut ocazia să întîlnesc profesori de excepție și oameni care te înțeleg și-ți acordă o mînă de ajutor atunci cînd ai nevoie. Sunt mîndră de universitatea în care îmi fac studiile pentru că știu că aici se face carte. Cu toate acestea am fost profund întristată să văd că pe unul din pereții blocului de „Biologie și Pedologie” este afișat un panou care promovează contraceptivele. Noi, care promovăm și studiem viața, suntem adepți ai omorului ?

Contraceptiv – produs cu proprietăți anticoncepționale (care împiedică fecundația ovuluilui de către spermatozoid) 

M-a întristat și mai mult mesajul panoului publicitar, „Ai uitat de contracepție? Mai ai 72 de ore pentru a preveni o sarcină nedorită!” Mă sperie urgența acestui mesaj, pe lîngă faptul că încurajează relațiile sexuale înafara căsătoriei, te mai și îndeamnă și la uciderea unui copil. Așa nevinovat sună „sarcină nedorită” , dar are un sens atît de groaznic, e ca și cum ai spune „ucide cît mai repede și nu-ți face prea multe griji”. Fata care este ilustrată în colțul din stînga este așa fericită și mulțumită, probabil pentru a convinge cititorii că pastilele nu au cum să de-a greș, iar copilul va fi ucis 100 % .

David în Psalmul 139 spune: „Tu m-ai țesut în pîntecele mamei Mele … trupul meu nu era ascuns de Tine, cînd am fost într-un loc tainic, țesut în chip ciudat … cînd nu eram decît un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau, și în cartea Ta erau scrise toate zilele mele … „

Dacă Dumnezeu ne-a creat pe fiecare din noi atunci ce drept avem noi să ucidem un om ? Mulți spun:”Acolo nu este un om, sunt doar niște celule” , serios ? atunci să înțeleg că un copil de 3 ani este mai puțin important decît cel de 13 ani, iar unul de 3 luni este mai puțin important decît cel de 3 zile doar pentru că organele și sistemele de organe nu sunt formate încă, dar, care se vor forma și acele celule vor deveni un om mare la fel ca mine și ca tine. Ce ai fi spus dacă o femeie ar ucide un copil de 3 ani doar pentru că nu are cu ce să-l crească, sau, știi, poate vrea să-ți continuie studiile. La  sigur ai fi considerat-o o criminală. Vreau să te anunț că acest copil omorît la vîrsta de 3 zile sau „72 de ore” te pune în aceeași ipostază. Faptul că lumea nu vede sau că nu vei fi judecată aici pe pămînt nu ușurează păcatul în fața lui Dumnezeu pentru că El urăște și pedepsește pe cei ce-l practică. 

Contraceptivele pun în pericol viața mamei, aici puteți vizualiza niște cazuri sfîrșite tragic.

Rog autoritățile universității să ia o hotărîre cu privire la acest panou și să fie scos. Dacă tot suntem biologi atunci să promovăm viața și nu moartea.

 

Tot la această temă puteți citi articolul „Incredibil de dureros„.