Profesoarele de engleză despre English For a New Life

Sunt profesoară de engleză în cadrul Asociației English For a New Life. Datorită acestei școli și taberelor pe care le organizează, viața mea a fost schimbată radical. Pentru prima dată la o astfel de tabără am deschis Biblia și am studiat-o. Până atunci doar credeam că sunt creștină, dar atât de multe nu știam despre creștinism. Departe de creștinism era viața mea. În 2008 la o tabără EFNL m-am pocăit, am fost născută din nou prin credință în Domnul Isus și am devenit creștină. După acea tabără din 2008 am continuat pregătirea la oficiul English For a New Life. Pregătirea pentru a preda limba engleză tot aici am primit-o. Acum sunt implicată în această echipă alături de mai multe profesoare, care-mi sunt colege scumpe.

Vreau să scriu mai jos și impresiile lor despre impactul acestei școli în viața lor. Voi publica această colecție de mărturii, pentru că ar putea ajuta pe cineva să determine să se implice în această lucrare. Știu că sunt mulți creștini care așteaptă o îndrumare de la Dumnezeu să se implice în lucrarea creștină. Dumnezeu ne spune să răscumpărăm vremea și să nu pierdem nici o oportunitate. Engleza, cu siguranță, este o oportunitate, un instrument ce trebuie folosit pentru a ajuta oamenii să-L cunoască pe Dumnezeu.

Natalia Boicu

EFNL este lucrarea unde mi-am găsit locul. Îmi place mult să predau engleza, dar înţeleg şi valoarea cunoaşterii Cuvîntului lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecărui om, iată de ce ideia creării unui curs de limbă engleză în baza textului biblic mi-a plăcut de la început. Sunt împlinită când elevii mei pleacă acasă cu tema însuşită, dar şi cu inima încurajată sau mustrată de Dumnezeu.

Marcela Tașca:

Am trecut mai mulți pași prin EFNL. La început în clasele a IV-a și a V-a am studiat cu Silvia și am fost și în tabere. Apoi, a urmat o pauză de vreo 5 ani. În clasa a IX-a iarăși am mers la tabără cu sora mea, Virginia, și atunci pentru prima dată am participat în calitate de ajutor de lideri. Am fost și eu plăcut surpinsă că elevilor le-a plăcut să studiem împreună și mă invitau să mai facem lecții.

Apoi, mama, când a văzut că ne descurcăm, a spus să mergem la sesiuni de pregătire a liderilor. Mi-a placut foarte mult, pentru că acolo am cunoscut oameni deosebiți și mi-am făcut prieteni foarte buni. Sunt foarte recunoscătoare mamei că a văzut acest potențial în mine și a insistat să merg.

Sunt deja 3 ani consecutivi de când merg la renumita tabără de studiere intensivă a limbii engleze EFNL, facem tabere de zi la oficiul EFNL. La moment am o grupă de engleză în Corjova. Este o mare bucurie și împlinire să pot sluji lui Dumnezeu prin acest instrument, limba engleză. Studiem cursuri biblice împreună cu elevii și văd cum îi ajută să-L cunoască pe Dumnezeu și să trăiască în ascultare spre fericirea lor.

Felicia Rotaru:

EFNL este geneza aventurii mele cu Dumnezeu – de aici am început să simt plăcerea de a face misiune prin predarea limbii engleze și a Bibliei, de aici am început să înțeleg că Dumnezeu mă poate folosi indiferent de vârsta mea, de aici am primit încurajare de la învățătorii mei pentru a persevera și de aici am admirat cum Dumnezeu a crescut primii mei ucenici.

Diana Tașca:

EFNL are o importanță specială pentru viața mea. Nu este doar locul în care am învățat engleza, dar și cadrul în care am crescut de la statutul de elev la cel de învățător.

Însă, mai mult decât atât, EFNL va fi mereu pentru mine o aducere aminte a celei mai importante decizii pe care am luat-o în viața mea. În una din taberele organizate de această școală am luat decizia să-L urmez pe Domnul Isus toată viața! Profund cercetată de Cuvântul Lui și atinsă de dragostea Lui desăvârșită, am luat hotărârea să mă pocăiesc pentru ca astfel să devin copil de Dumnezeu.

Domnul să răsplatească din belșug truda organizatorilor acestei școli și a tuturor celor implicați în această frumoasă lucrare!

Liza Bîrlădeanu

Pentru mine EFNL înseamnă engleză la o calitate înaltă, profesori calificați care investesc din timpul, banii, dragostea, bunătatea lor în cei pe care îi învață. Atunci când am întâlnit pentru prima dată pe o profesoară care predă la English For a New Life, primul meu gînd a fost că așa profesori nu mai există pe pămînt. Prin ei am cunoscut și dragostea lui Dumnezeu față de mine, iar cunoștințele mele în limba engleză au crescut calitativ și cantitativ, reușind să ajung la 9,75 media la Liceul Teoretic Lăpușna și cea mai bună studentă la l. engleză din grupă la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, la care sunt acum anul III.

Aurica Guzun

EFNL pentru mine este mai mult decât o organizație în care angajații își fac munca în mod sistematic. EFNL este pentru mine o familie în care întotdeauna găsesc căldură, înțelegere și susținere. Aici am găsit o echipă de profesori competenți care mă motivează să am aspirații înalte. Prin intermediul taberelor organizate de Asociația EFNL, am învățat cum să fiu eficientă în predare și comunicare și cum să organizez individual astfel de evenimente. Vreau să mulțumesc fondatorilor acestei Asociații pentru viziune și pentru că ne-au încurajat să ne alipim acestei lucrări. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Natalia Rudoi

Ассоциация ЕФНЛ для меня – это место, где я познакомилась с Богом, примирилась с Ним и, впоследствии, стала служить Ему в этой же школе.