Problema cersitului, actuala la noi in tara si sub alta forma

Care e cauza ca mama si copilul sunt supusi la asa conditii de trai?Interesant, ajuta statul cu ceva aceasta familie nou formata?Parerea mea e ca nu prea ii pasa nici statului de ei si nici altcuiva!(cu parere de rau)

Mergind azi pe jos din parc vreo citeva sute de metri, am observat doua femei cu pruncii lor care cerseau.Cel mai rau e ca copiii aveau virsta de citeva saptamini sau luni.In ce conditii sunt ei nevoiti sa traiasca!In primul rind nu e sanatos modul de trai pe care il duce, iar in al doilea rind nici nu sunt sigura daca acest copilas are ce minca? si daca da, maninca el asa cum ar trebui?

Daca e sa ma gindesc mai bine, femeile erau tinere, de ce atunci nu isi gasesc un serviciu pentru a avea cu ce supravietui? Daca au copiii cu ele atunci ar trebui sa le pese de ei,  caci sunt si din astea care isi abandoneaza copii cind vad ca nu au cu ce trai.Ti-i mai mare jalea sa vezi conditiile in care traiesc oamenii de la noi din tara, dar e si mai dureros cind vezi ca o multime trece, a doua, a treia, a patra, dar nici uneia din ele sa le pese de cei din jur, de aproapele lor.Ar trebui noi crestinii sa ne atirnam la fel de usuratic si indiferent ca si ceilalti sau sa fim primii care sa le oferim ajutor si sa le spunem ca este un Dumnezeu caruia ii pasa si pentru care ei sunt la fel de importanti ca restul oamenilor? Aceasta e intrebarea care ma framinta de multe ori.

Noi suntem cinci copii in familie. Mi-aduc aminte cind tatal meu ne lua cu el in Chisinau pe toti si de fiecare data cind se apropiau oameni care cerseau si mai aveau si cite o mina sau un picior rupt, de fiecare data el ne spunea sa ne intoarcem de la ei, sa nu-i privim.

Poate ca el avea cele mai bune intentii, dar pentru mine aceasta e o lectie destul de puternica.Oamenii din tara noastra sunt cei mai experti la prefacatorie, atunci cind nu au nevoie de tine sau vad ca ai vreo greutate,  se prefac ca pur si simplu nu te vad, se prefac ca-s orbi.Si in mare masura si sunt.Da, sunt orbi, pentru ca nu vad jertfa care a fost platita  pentru ei, nu vad dragostea care a fost aratata  acolo la cruce…imi mai rasuna si acum cuvintele : ”iarta-i ca nu stiu ce fac”.Oare nu stim noi ce facem sau Domnul Isus ne iubeste atit de mult incit se roaga  asa staruitor pentru noi?

Nu intoarce spatele aproapelui tau, atunci cind acesta are nevoie de tine! Arata-i ca iti pasa de el si ca ii poti oferi o speranta, poti sa-l conduci la Isus si sa-i implinesti cea mai mare nevoie, nevoia de a fi mintuit si de a avea pacea care intrece orice pricepere.

In ultimul timp, problema cersitului s-a agravat enorm  printre moldoveni dar concluzia la care am ajuns este ca problema nu-i numai in asta.Problema cea mai grava la nivel national, este ca Dumnezeu lipseste din vietile  noastre de zi cu zi.

”Ferice de poporul al carui Dumnezeu este Domnul”- Psalmi 144:15

Sa ne ajute Dumnezeu sa devenim asa un popor!