„Prin ce diferă copiii adulți, părinții cărora sunt homosexuali?”. Rezultatele studiului.

0
1184

Redăm mai jos rezultatele succinte ale studiului la tema “Prin ce diferă copiii adulți, părinții cărora sunt homosexuali”, realizat de către Mark Regnerus, doctor în sociologie, profesor-asociat la Universitatea din Texas (SUA).

Studiul s-a desfășurat în perioada anilor 2010-2012 și a implicat 3000 de respondenți adulți, ai căror părinți au fost implicați în relații sexuale cu parteneri de același sex.

1. Infecții cu transmitere sexuală

Datele publicate au raportat că 25% dintre copiii, ai căror părinți sunt homosexuali au avut sau au o boală cu transmitere sexuală – din cauza modului specific de viață. Pentru o comparaţie, numărul celor infectați din familii heterosexuale constituie 8%.

2. Infideliate conjugală

40 la sută dintre copiii, educați de părinți homosexuali, au declarat că nu tratează infidelitatea conjugală ca pe o problemă. În cazul copiilor crescuți în familii heterosexuale, acest indicator este de 3 ori mai mic.

3. Probleme psihologice

Circa 24% de copii adulți, din așa zise familii cu părinți de același sex au avut, cel puțin o dată, gânduri suicidale. Pentru comparație – nivelul unor asemenea dispoziții în familii heterosexuale este de 5 ori mai mic. Persoanele, care au fost educate de un părinte homosexual, se adresează la psihoterapeut mai des decât cele din familii heterosexuale, 19% contra 8%. Acest fapt nu este de mirare, întrucât 31 la sută dintre copii crescuți de o mamă-lesbiană si 25 la sută dintre cei crescuți de un tată-homosexual au fost obligați să întrețină relații sexuale contrar voinței lor (inclusiv de părinții lor). În cazul familiilor heterosexuale, despre asemenea cazuri raportează doar 8% din respondenți.

4. Integrarea social-economică

28% de adulți ieșiti din familii cu o mamă lesbiană – sunt șomeri. Această problemă există și la copii, educați de heterosexuali, doar că acest indicator este de 3 ori mai mic. 69% de oameni, ai căror mamă a fost lesbiană și 57%, ai căror tată a fost homosexual, au mărturisit că familiile lor au depins în trecut de ajutorul oferit de stat. Printre familii obișnuite, acest lucru este actual în 17% din cazuri. 38% dintre persoane, care au crescut cu o mamă-lesbiană, până în prezent trăiesc din îndemnizații de la stat și doar 26% au un post de lucru stabil. Printre cei, ai cărui tată a fost homosexual, doar 34% au în prezent un loc de muncă la capacitate maximă. Pentru comparație, printre cei care au fost crescuți în familii heterosexuale, doar 10% trăiesc din ajutoarele oferite de stat, și jumătate – au un lucru stabil.

5. Tulburări de autoidentificare sexuală

In cele din urmă – cifre, care distrug complet mitul despre faptul că educația în așa zise familii cu parteneri de același sex, nu afectează orientarea sexuală a copilului maturizat. Studiul arată că doar 60-70% de maturi, crescuți cu părinți homosexuali, se pot autoidentifica ca fiind complet heterosexuali. La rândul său, 90% dintre persoanele care au crescut într-o familie tradițională, se identifică ca fiind complet heterosexuali.