„Prin ce diferă copiii adulți, părinții cărora sunt homosexuali?”. Rezultatele studiului.

Redăm mai jos rezultatele succinte ale studiului la tema “Prin ce diferă copiii adulți, părinții cărora sunt homosexuali”, realizat de către Mark Regnerus, doctor în sociologie, profesor-asociat la Universitatea din Texas (SUA).

Studiul s-a desfășurat în perioada anilor 2010-2012 și a implicat 3000 de respondenți adulți, ai căror părinți au fost implicați în relații sexuale cu parteneri de același sex.

1. Infecții cu transmitere sexuală

Datele publicate au raportat că 25% dintre copiii, ai căror părinți sunt homosexuali au avut sau au o boală cu transmitere sexuală – din cauza modului specific de viață. Pentru o comparaţie, numărul celor infectați din familii heterosexuale constituie 8%.

2. Infideliate conjugală

40 la sută dintre copiii, educați de părinți homosexuali, au declarat că nu tratează infidelitatea conjugală ca pe o problemă. În cazul copiilor crescuți în familii heterosexuale, acest indicator este de 3 ori mai mic.

3. Probleme psihologice

Circa 24% de copii adulți, din așa zise familii cu părinți de același sex au avut, cel puțin o dată, gânduri suicidale. Pentru comparație – nivelul unor asemenea dispoziții în familii heterosexuale este de 5 ori mai mic. Persoanele, care au fost educate de un părinte homosexual, se adresează la psihoterapeut mai des decât cele din familii heterosexuale, 19% contra 8%. Acest fapt nu este de mirare, întrucât 31 la sută dintre copii crescuți de o mamă-lesbiană si 25 la sută dintre cei crescuți de un tată-homosexual au fost obligați să întrețină relații sexuale contrar voinței lor (inclusiv de părinții lor). În cazul familiilor heterosexuale, despre asemenea cazuri raportează doar 8% din respondenți.

4. Integrarea social-economică

28% de adulți ieșiti din familii cu o mamă lesbiană – sunt șomeri. Această problemă există și la copii, educați de heterosexuali, doar că acest indicator este de 3 ori mai mic. 69% de oameni, ai căror mamă a fost lesbiană și 57%, ai căror tată a fost homosexual, au mărturisit că familiile lor au depins în trecut de ajutorul oferit de stat. Printre familii obișnuite, acest lucru este actual în 17% din cazuri. 38% dintre persoane, care au crescut cu o mamă-lesbiană, până în prezent trăiesc din îndemnizații de la stat și doar 26% au un post de lucru stabil. Printre cei, ai cărui tată a fost homosexual, doar 34% au în prezent un loc de muncă la capacitate maximă. Pentru comparație, printre cei care au fost crescuți în familii heterosexuale, doar 10% trăiesc din ajutoarele oferite de stat, și jumătate – au un lucru stabil.

5. Tulburări de autoidentificare sexuală

In cele din urmă – cifre, care distrug complet mitul despre faptul că educația în așa zise familii cu parteneri de același sex, nu afectează orientarea sexuală a copilului maturizat. Studiul arată că doar 60-70% de maturi, crescuți cu părinți homosexuali, se pot autoidentifica ca fiind complet heterosexuali. La rândul său, 90% dintre persoanele care au crescut într-o familie tradițională, se identifică ca fiind complet heterosexuali.