Prețuiește fiecare moment

Frica paralizează gândurile. Tulburarea pătrunde cu pași mărunți până la ușa inimii celor mai curajoși și neînfricați. Oamenii au privirile pline de îngrijorare și nesiguranță ne înconjoară în fiecare zi. Fiecare dintre noi își făcea planuri cu privire la călătorii, studii, vizite, cumpărături, sărbători, investiții, construcții și multe alte dorințe pentru viitor. Privind în jur la tot ce se întâmplă în lume, vedem cât de nesemnificative pot fi acestea toate în comparație cu valoarea vieții noastre și a celor dragi nouă.

Fiind în mijlocul unei pandemii care poate să afecteze pe oricine dintre noi, mă întreb, dacă ar fi să părăsesc această viață pământească, ce aș lăsa în urma mea? Ce nu am reușit să realizez? Mă refer la nivel de relații cu oamenii dragi, cu părinții mei, cu bunicile mele și valoarea lor pentru veșnicie. Când viața atârnă de un fir de ață nu te mai gândești la carieră sau câte lucruri materiale nu ai reușit să obții, ci la câtă importanță ai dat lucrurilor eterne și sufletului tău nemuritor care stă în vasele noastre de lut- trupurile pământești.

Ce mare comoară ne-a lăsat Dumnezeu: un suflet veșnic și o nădejde la o veșnicie plină de slavă și strălucire în prezența Sa Măreață și Atotsuficientă!

Fiecare alege în dreptul său cât este în viață unde își va petrece veșnicia: în prezența lui Dumnezeu sau în iazul de foc și pucioasă. Prima prioritate a omului trebuie să fie veșnicia sa. A-ți asigura viața de după moartea fizică- trebuie și este cea mai importantă realizare din viața unui om. Aceasta este posibil prin pocăința de păcatele tale și credința în Domnul Isus! Aici și acum trebuie să prețuiești fiecare moment, pentru ca atunci când vin clipele de nesiguranță pentru zilele tale – să nu-ți fie frică de moarte

Zilele acestea, mi-am dat seama că de multă vreme nu am mai vorbit cu bunicile mele. Când am auzit vocea bunicii mele, am înțeles ce binecuvântare este să am șansa să mai ascult sfaturile și cuvintele simple pe care mi le spune cu dragoste și blândețe. Jumătate de oră a trecut ca o respirație. Am înscris audio discuția noastră ca să am întotdeauna vocea ei înregistrată. Fiecare zi este o șansă de a zidi relații, de a exprima cât de prețioase sunt ființele dragi nouă: părinții, soții, soțiile, copiii, frații și surorile noastre. Oricând ar putea să se încheie viețile noastre și mi-aș dori ca timpul pe care l-am trăit să fie o carte de mărturie pentru oamenii care m-au cunoscut și o mărturie pentru Domnul Isus care s-a văzut în trăirea mea de zi cu zi!

”Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui! Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua-n amiaza mare.” Psalmul 91:1-6

Eu pot spune cu încredere că stau sub ocrotirea Celui Preaînalt și mă odihnesc la umbra celui Atotputernic! Da, când toată lumea tremură în panică și teamă, eu mă odihnesc și mă încred în Domnul! Ce poate fi mai liniștitor decât adăpostul și mângâierea pe care o dă Dumnezeu celor ce caută aceste lucruri la El!

Citește acest psalm să întreabă-te cine este Dumnezeu pentru tine? Poți spune și tu aceste cuvinte despre tine?
La cine cauți pace? Ți-ai pus în ordine veșnicia? Cum folosești timpul tău pentru a zidi relații cu cei dragi ție?

Caută adăpost și odihnă în Dumnezeu și prețuiește fiecare moment al acestei vieți, pentru ca indiferent când ți se vor sfârși zilele, să moștenești viața veșnică unde nu mai există boală, suferință și durere, locul unde Domnește Dumnezeu!