La Stăuceni copiii sunt incitaţi de preotul ortodox la ură religioasă şi interconfesională chiar în timpul orelor de Religie

O locuitoare din satul Stăuceni a trimis următorul mesaj:

Noi am discutat cu şefa de studii a şcolii din  Stăuceni şi i-am cerut să le fie predată religia copiilor noştri după curriculum evanghelici pentru că dorim să fie învăţaţi Biblia, dar ea a spus ca nu are de la Ministerul Educaţiei nici o dovada  prin care să aibă dreptul sa primească o alta confesiune, care sa facă lecții opţionale cu copiii a căror părinţi sunt de acord să le fie predată Religia conform programului evanghelic. Directorul a spus ca noi ca părinţi avem tot dreptul sa scriem cerere ca sa elibereze pe copiii noștri de la la ora de Religie pe care le face preotul ortodox. In cazul acesta copilul nostru va aștepta la ușă până se va termina ora. Eu personal am asistat la o lecție unde a predat preotul ortodox din Stăuceni si am văzut cum le-a pus copiilor un videoclip cu discuţia despre botez dintre un preot ortodox si un pastor penticostal şi apoi a vorbit mult in timpul lecției împotriva celorlalte confesiuni. Alta data le-a arătat copiilor  un videoclip cum creştinii harizmaţi primesc botezul si de asemenea a făcut replici la adresa lor.

Oara aceasta s-a intenţionat să se realizeze prin introducerea Religiei în şcoală? Nu este suficient cât de mult este divizată societatea în prezent? Nu este suficientă ura care şi aşa domină în societate? Oare în aceasta îşi vede chemarea preotul care predă lecţiile de Religie la Stăuceni? De ce nu-i învaţă pe aceşti copiii dragostea Domnului Isus aşa cum este ea prezentată în Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia?