Preferăm robia păcatului deși demult a fost abolită

Să nu apelezi la răscumpărarea pe care o dă Dumnezeu din robia păcatului, este tot așa ca și cum ai trăi în calitate de rob, pentru că nu știi că a fost abolită sclavia.

Diavolul a câștigat lumea pentru sine prin păcat, prin înșelăciune, prin miciună și pentru că toți păcătuim, trăim sub puterea lui, robi diavolului și, după cum spune Scriptura, împlinim poftele lui, care nu sunt altceva decât păcat:

Voi aveţi de tată pe diavolul şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. (Ioan 8:44)

Diavolul are o împărăție mare de argați, care nici măcar nu știu sau nu recunosc aceasta. Dumnezeu a abolit această robie prin faptul că a ridicat păcatul lumii prin sângele Domnului Isus. Păcatul a fost pedepsit. Hristos a plătit în locul nostru:

Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)

Totuși, majoritatea oamenilor trăiesc în robia păcatului și ascultă zi de zi de diavol, dar se cred independenți, deștepți. De ce așa? Pentru că nu cunosc aceste lucruri. Nu au elementare cunoștințe duhovnicești. Nu se obosesc să deschidă Biblia. Unii nici măcar o dată nu au citit-o. Apropo, vă recomand, pentru inițiere în adevărurile duhovnicești, seria de emisiuni ADEVĂRUL DESPRE ADEVĂR.

Oamenilor li se pare că este o plăcere să trăiască așa cum trăiesc, dar tot ei sunt cei mai nefericiți. Relațiile sexuale până la căsătorie, spre exemplu. Biblia spune clar că sunt un păcat grav, numit curvie. Și câte persoane suferă pentru că nu au dragoste, pentru că au fost răniți în dragoste, părăsiți, folosiți? Sau câți ajung să nu poată avea copii?

Ceva timp în urmă am dat niște analize la un centru privat. În jumătate de oră acolo m-am cutremurat să văd statistica cu ochii mei. Majoritatea femeilor ieșeau plângând. Probleme grele, dureroase, legate de sarcină sau fertilitate. Și nu înțelegeau DE CE? De ce Dumnezeu trimite așa ceva? Nu cred că măcar cineva s-a gândit la păcatul curviei, dar acesta poate fi o cauză. Unii nici nu știu că acesta este păcat și încă mare păcat, pentru că majoritatea trăiesc așa. Nu spun că aceasta este cauza pentru toate situațiile. Dar pentru statistica din țara noastră, sunt sigură că păcatele sexuale sunt cauza de bază. Și poate să evolueze medicina an de an, statistica tot din rău în mai rău va merge. Aceasta este realitatea pe care o trăim de ani de zile. Până nu ne vom pocăi și nu ne vom întoarce cu fața la Dumnezeu, până nu vom deschide Cuvântul Lui, Biblia.

Apropo, nu este scumpă. Cumpărați-o și începeți să o citiți, să o studiați. Descărcați aplicația pe telefon și începeți să o citiți. Sunt mai multe aplicații gratuite pe care le puteți descărca. Despre răscumpărare din piața robiei păcatului, unde singuri ne vindem, vă recomand cursul de studiu biblic inductiv RUT:

Răscumpărare din robie prin Domnul Isus - cursul biblic inductiv RUT

Comandă manualul la numărul de telefon: +373 67629102.