Cum se postește în Săptămâna Patimilor?

Întrebare: 

Spuneți-mi, vă rog, cum se postește în Săptămâna Patimilor? 

Chiar dacă Săptămâna Patimilor este descrisă în detalii pe paginile Sfintelor Scripturi, nicăieri nu scrie despre un fel special de a posti în această săptămână. Diferite confesiuni și biserici au abordări diferite cu privire la această săptămână, dar ele sunt stabilite în cadrul bisericii respective. 

În Biserica Baptistă „Bună Vestirea” pe care o păstoresc obișnuim să facem un lanț de rugăciune și fiecare sfânt și sfântă din biserică își alege o zi când postește cu post negru, adică nu mănâncă și nu bea nimic în acea zi. Și aceasta o facem nu doar în Săptămâna Patimilor, ci de mai mult timp. Important este ca postul să aibă un scop anume. În cazul bisericii noastre acum postim pentru trezirea spirituală, pentru sfințirea noastră, pentru pocăința rudelor și prietenilor noștri care încă nu au intrat în Noul Legământ. Mai postim și pentru creștinii din Ucraina și pentru tot poporul din această țară care suferă din urma războiului. Ne rugăm să le reîntoarcă Dumnezeu pacea. 

 

Joi ne vom aduna cu întreaga biserică la serviciul divin de la orele 18:00 și vom sărbători Cina cea de Taină care este menționată în fiecare din cele patru evanghelii canonice. În Sfânta Scriptură suntem toți îndemnați să ne cercetăm când venim la Cina Domnului ca să ne împărtășim cu trupul și sângele lui Hristos. De aceea, am chemat pe toți creștinii din biserică să se cerceteze bine, să-și evalueze faptele, vorbele și gândurile și dacă ceva nu se potrivește cu voia lui Dumnezeu scrisă în Biblie, să se pocăiască și așa să ia parte la Masa Domnului. 

 

Vă mai îndemn să citiți pe parcursul acestei săptămâni toate cele patru Evanghelii și să medităm la persoana și lucrarea Domnului nostru Isus Hristos și la măreața jertfă pe care a adus-o la Golgota pentru fiecare din noi.