Poporul piere din lipsă de cunoștință

Nici nu a început bine campania electorală, dar deja m-am îngrozit să văd câteva din programele electorale ale unor concurenți electorali. Nimeni, dar absolut nimeni nu menționează de gravitatea stării spirituale a națiunii noastre. Nu știu de ce concurenții electorali se feresc să vadă că, din păcate avem o țară unde criminalitatea este în floare și unde viața omului nu mai are nici o valoare. Se fură, se minte, rata violurilor crește, criminalitatea juvenilă a atins cote alarmante, dar din păcate aceste aspecte prea puțin îi interesează pe cei care vor să ne facă legi în următorul parlament.

Nimeni din ei nu aduc în discuții cum ar putea opri criminalitatea și cum ar putea da valoare vieții omului. Prea puțin sunt interesați de viață. În mare parte ei sunt interesați să formuleze minciuni care ar prinde la public și care le-ar aduce voturi. Când vezi cum oameni și entități politice demult compromise și rău certate cu bunul simț, încearcă să revină în prim plan, mă întreb și vă întreb care va fi oare soarta țării noastre. Din minciună și manipulare și-au făcut agendă electorală dar viața omului nu mai are nici o valoare. Ori, are valoare doar atunci când suntem chemați să participăm la procesul electoral. Cât valorează viața omului pentru ei, viitorii parlamentari? Aproape nimic.

De ce spun asta, este tocmai pentru că nu am văzut un politician să se exprime public referitor la crimele care au îngrozit societatea. Ei din păcate trăiesc în lumi paralele. Astăzi există diferite mișcări și organisme civile care își propun să pună în evidență valoarea omului. Se vorbește tot mai mult de drepturile omului; se înființează partide umaniste care vor să-l pună pe om în centrul atenției sau se înființează tot felul de organizații neguvernamentale care își propun să apere drepturile copilului, să apere familia, copiii străzii, persoanele cu handicap. În același timp însă, se înmulțesc criminalii, care nu dau doi bani pe viața semenului lor. Iar cei care sunt chemați să ne asigure cu legi bune, nici nu își bat capul. Mă doare să văd cum cei mai mulți din legiuitori discută despre tot ce vrei, dar despre viața femeii ucise de fiica ei nu pomenesc nimic.

Despre băiatul care a împușcat mortal o fată nu se discută nimic, despre elevul care a violat un adolescent nu se discută nimic pentru că vezi, el ar fi dintr-o “familie bună”. Și astfel de cazuri ar putea continua la nesfârșit din păcate. Cei care sunt chemați să creeze un cadru legal în care ucigașul sau violatorul să fie aspru pedepsit, iar societatea să vadă public aceste pedepse pentru a descuraja astfel de acțiuni, avem din contra, deputați care fac circ din ședințele parlamentului. Dar să nu uităm că indiferența de care dau dovadă îi va lovi mai devreme sau mai târziu. Nu doresc ca ei să ia atitudine atunci când cineva drag lor, va trece prin astfel de situații grave, dar uneori tocmai astfel de cazuri li se întâmplă.

M-am uitat peste lista celor care au fost în fostul parlament și din ceea ce am studiat nu am văzut niciunul măcar să sară în apărarea femeii care locuia singură și a fost violată de un elev obsedat sexual. Nu am văzut ca legea să fie aplicată unui președinte de raion care a fost prins beat de câteva ori, punând în pericol viața altor participanți la trafic. Nu am văzut nici un deputat să iasă cu o lege care să apere viața omului.

Bine a spus prorocul Osea că “poporul piere din lipsă de cunoștință”. Și poporul țării noastre piere pentru că au lepădat cunoștința de Dumnezeu lucru văzut la deputații, și funcționarii noștri. Marea lor majoritatea au uitat de legea lui Dumnezeu și de aceea avem o situație jalnică. “Fiecare jură strâmb și minte, fură și preacurvește și face omoruri după omoruri”, spune Sfânta Scriptură. Lipsa de adevăr și cunoștință aduc toate aceste nelegiuri în țara noastră. Încă mai cred că va veni timpul când în țară vom avea deputați cu frică de Dumnezeu, și mă rog ca aceste vremuri să vină cât mai repede, iar pentru aceasta este imperativ ca cei cu frică de Dumnezeu să se implice în procesele electorale, în caz contrar vom fi sortiți pierii metodice.