O plimbare prin oraşul Chișinău

După şedinţa cu sportivi de dimineaţă, am hotărât să ne întâlnim în oraş cu Tica, fiica mea şi să mergem pe jos până acasă. Am avut o timp foarte bun şi am discutat despre multe lucruri interesante, dar am şi văzut multe lucruri interesante prin oraşul Chișinău. Astfel, am trecut pe lângă casa unde a locuit poetul Grigore Vieru şi am aflat că în aceeaşi casă a locuit şi actorul şi regizorul Veniamin Apostol.

Casa lui Grigore Vieru

Apoi, am fost surprins să aflu că în orașul Chişinău este o stradă care poartă numele satului de baştină al meu şi al soţiei – strada Lăpuşna.

Strada Lăpușnei în Chișinău

Când eram aproape de casă, am văzut un om care mergea greu în cârje şi avea legat de el o ladă. Am mers repede după el ca să vedem dacă nu are nevoie de ajutorul nostru. Am văzut că avea piciorul bolnav, dar era destul de voios şi ne-a spus că merge să-şi cumpere cartofi.

La cumpărat cartofi

L-am întrebat dacă nu locuieşte cu el nimeni altul ca să se fi dus după cartofi. El a râs în hohote şi a spus că casa le este plină de nu este acolo linişte nici odată, dar el merge să facă o plimbare.

Mergând să cumpere cartofi

Iată aşa. Atitudinea înseamnă foarte mult…