Piesa „Ghiţă: răspuns pentru Cleopatra” – o răsturnare a valorilor morale

Azi, din întîmplare, am intrat pe blogul Mihaelei Dermenji, unde am găsit postat un cîntec de pe YouTube intitulat „Stefanel-Ghiţă: răspuns pentru Cleopatra”. Micul interpret „Ghiţă”, care numai „s-a întors de după graniţă” a venit la portiţa fetiţei pe numele Cleopatra, cerîndu-i „guriţă”, şi lăudîndu-se înaintea fetei că ar fi „cel mai cool bărbat din sat” şi respectiv cel mai potrivit pentru ea soţ.

Părerea mea este că autorii cîntecului, care expun copiii la aşa conţinut, trebuie să fie atraşi la răspundere, potrivit legii. Poate sună prea dur pentru unii, dar întrebarea mea este: ce vor face alţi copiii, care vor asculta această piesă? Nu vor merge ei oare la semenii lor, cerînd „guriţă”? Cînd mi-am expus opinia despre acest cîntec pe Facebook, autoarea blogului, Mihaela Dermenji, a catalogat-o drept „exagerată”, spunînd că „aceste versuri nu trebuie intelese cu sensul lor direct”. Mă scuzaţi, dar mintea copiilor e diferită de cea a maturilor, ei înţeleg totul direct.

Asistăm la o răsturnare de valori, nu pot califica altfel lucrurile. Trist. Aşa se întîmplă cînd oamenii nu au un sistem de valori de referinţă, şi pentru care toate lucrurile sunt relative. Mă bucur că Dumnezeu ne-a lăsat Biblia, cele Zece Porunci, şi mă bucur pentru toţi cei, care îşi construiesc viaţa şi principiile pe această Carte Sfîntă.