Ce să faci când pierzi verigheta de la cununia religioasă?

Ce să faci când pierzi verigheta de la cununia religioasă?Întrebare:

Când am mers in  in vacanta mi-am pierdut verigheta de la cununia religioasa… La ortodocși, exista superstiții legate de acest aspect, de exemplu ca e semn rău pentru acea căsătorie, etc… Eu nu cred asta, e doar o piesa de metal si atât, credința adevărată in Dumnezeu ce-i leagă pe soți contează cu adevărat… De obicei, șotii respectivi cumpăra o a doua pereche de inele si merg la biserica din nou sa le „sfințească”… Ce poziție aveți despre acest lucru? Va mulțumesc anticipat si Doamne ajuta!

Verighetele de cununie sunt un semn al legământului căsătoriei care este încheiat între soţ şi soţie înaintea lui Dumnezeu. Este adevărat că în popor există superstiţia că dacă cineva pierde verigheta, căsătoria lui sau a ei este sortită divorţului. Nu avem nici un temei biblic să credem această superstiţie. Nu este întemeiat nici să atribuim această superstiţie Bisericii Ortodoxe tot aşa cum nici necesitatea sfinţirii verighetelor. Cu privire la acest subiect, Petru Berbentia scrie pe blogul său următoarele despre sfinţirea verighetelor:

“…pot spune că nu există în rânduiala slujbei logodnei nici o rugăciune de sfinţire a verighetelor, pentru simplul motiv că verighetele sunt un simbol. Pentru că inelul, având formă de cerc, şi ne având nici început şi nici sfârşit, simbolizează încrederea pe care soţii şi-o acordă reciproc. De altfel, o asemenea rugăciune nu există în nici o carte de slujbă ortodoxă.”

Dumnezeu să vă binecuvânteze căsătoria ca să vă iubiţi şi să reflectaţi prin relaţia voastră relaţia pe care o are Domnul Isus cu Biserica Sa.