Este acceptabil pentru creștine să-și facă piercing în buric?

Întrebare:

Buna ziua! Mi-aș dori foarte mult să știu voia Domnului cu privire la piercing. Eu îmi dorec piercing în buric, nu gasesc nimic greșit în această dorință, pentru că nu cred ca poate fi condamnat. Mulțumesc anticipat pentru răspuns, frate Vasile!

 

Mă bucur că ați adresat întrebarea aceasta. Niciodată nu m-am gândit la ea, dar nici nu-mi amintesc să fie în Biblie vreo referință directă la practica piercing-ului în buric. Apropo, cred că se face necesar să menționez că piercing în buric înseamnă plasarea unui inel în buric după ce se face gaură pentru acest scop. 

 

Acum vreau și eu să vă adresez câteva întrebări la care vă provoc să vă gândiți înainte să vă faceți piercing: 

  • Ce v-a provocat această dorință? 
  • Ce vreți să realizați cu plasarea acestui inel în buric? 
  • În ce fel vă va zidi aceasta suflește? 
  • Scriptura spune că tot ce facem cu vorba sau cu fapta să facem ca pentru Dumnezeu. În ce fel doriți să-L slăviți pe Dumnezeu prin pircing-ul din buric? 
  • Va ajuta piercing-ul în buric la zidirea bisericii din care faceți parte sau va provoca discuții și atitudini pe care în mod normal nu le doriți? 

 

Eu cred că ați fost provocată să vă faceți piercing în buric după ce au mai făcut aceasta și alte fete care presupun că sunt necredincioase  și acum vreți să le urmați exemplul. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne învață să aducem trupurile noastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu și aceasta va fi din partea noastră o slujbă duhovnicească. Ne mai spune Dumnezeu să nu ne potrivim chipului veacului acestuia, ci să ne prefacem, prin înnoirea minții noastre, ca să putem deosebi bine voia lui Dumenzeu: cea bună, plăcută și desăvârșită. (Romani 12:1-2) 

 

Și dacă tot vreți să vă puneți acest inel în buric, însemnă că intenționați să expuneți acea parte a corpului și aceasta nu este bine pentru o creștină, căci Cuvântul lui Dumnezeu învață că femeia creștină trebuie să se îmbrace cu rușine și sfială.

 

Pe lângă toate acestea mai este și pericolul să vă provocați o gravă infecție și când veți dori să vă faceți gaura în buric pentru acel inel, dar și apoi când veți purta inelul sau când îl veți scoate și îl veți pune înapoi. 

 

Având în vedere toate acestea, eu vă sfătuiesc să vă deziceți de la această practică și să încetați a vă mai potrivi chipului veacului acestuia. Alegeți să alergați întotdeauna după lucrurile de sus, căci lucrurile de sus sunt veșnice. 

 

Ce cred cititorii cu privire la întrebarea care mi-a fost adresată?