Picnic de evanghelizare

Cele mai multe biserici evanghelice obișnuiesc să organizeze picnicuri la care să iasă cu toată lumea pentru părtășie. Așa am obișnuit să facem și noi la Biserica ”Buna Vestire” în toți anii până acum, dar anul aceasta am hotărât să facem ceva deosebit – un picnic de evanghelizare. Ne-am gândit așa, deoarece am observat că la picnic preferă să vină și mulți prieteni și cunoștințe ale membrilor bisericii. După prima încercare am fost încurajați să facem mai des evanghelizare în acest fel și am găsit util să public și acest articol la care voi putea reveni și eu și ceilalți slujitori ai bisericii sau din punctele de misiune și oricine va dori să organizeze un picnic de evanghelizare. Iată ce am găsit că este bine și necesar să cunoască fiecare slujitor care dorește să desfășoare un astfel de eveniment evanghelistic.

Motivează creștinii din biserică să vină și să-și invite prietenii și rudele.

Este necesar ca începând cu o lună înainte, la fiecare serviciu divin să li se amintească membrilor bisericii despre organizarea picnicului și că scopul lui este evanghelizarea.

Pregătiți bine programul

La ședința comitetului bisericii va trebui să fie gândit bine programul și toate detaliile lui. Să vă gândiți ce cântări să fie cântate, despre ce să fie mesajul, cine să depună mărturiile, ce să includă studiul și orice alte aspecte le considerați importante. Tot la această ședință va trebui să fie bine împărțite toate responsabilitățile și să fie delegată o persoană care va coordona pregătirile și desfășurarea picnicului.

Pregătiți jocuri sportive

Cel mai bine va fi ca să se înceapă cu ele și pe măsură ce oamenii se apropie să se poată alipi toți cei care doresc să participe și să fie 3-4 opțiuni, să zicem volei, fotbal, freesby etc.

Organizați jocuri biblice

Aceasta poate fi o victorină cu întrebări și pentru fiecare răspuns concret să fie oferit câte un cadou. Persoana care va pregăti întrebările pentru victorină va avea grijă să aleagă astfel de întrebări prin care să fie prezentate adevărurile centrale ale Evangheliei și mai ales persoana și lucrarea Domnului Isus Hristos. Eu chiar mi-am făcut un fișier în computer și când studiez Biblia completez cu întrebările pe care le formulez ca să le am pe viitor la astfel de evenimente.

Programul de închinare comună

Imediat după ce oamenii vor lua masa, va fi timpul cel mai potrivit să se înceapă programul de închinare, căci toți oamenii sunt încă adunați împreună și sunt gata să asculte. Programul se va începe cu 3-5 cântări comune de laudă și închinare după care să urmeze 3-4 mărturii cu durata de 5-7 minute. Când alegeți persoanele care vor spune mărturiile să vă gândiți ca să fie din aceleași categorii de vârste cu participanții, așa ca fiecare să se poată identifica cu una din persoanele care vor depune mărturii despre întoarcerea lor la Hristos. Mărturiile să fie depuse atât de bărbați, cât și de femei. Apoi, să urmeze iar una sau două cântări, după care pastorul sau unul din predicatori să aibă un mesaj evanghelistic scurt de 10-15 minute. Eu am predicat despre tănărul bogat și faptul că el a ratat șansa să fie mântuit și apoi am prezentat pe Zacheu care a profitat de șansa oferită și a devenit ucenic al Domnului Isus Hristos. Data viitoare însă voi prefera să am în mesaj doar o parte și să pregătesc un studiu biblic de evanghelizare care să fie studiat apoi în grupele mici. Deci, după acest mesaj, oamenii vor fi invitați la…

Discuții în grupele mici

Liderii trebuie să fie instruiți din timp, să știe ce vor discuta și cum să conducă discuțiile. Se vor forma grupe de câte 5-8 oameni și în acele grupe participanții să facă cunoștință unul cu altul și apoi să facă studiu biblic scurt care va fi deja tipărit pe foi și va fi oferit fiecăruia ca să poată urmări și participa. Studiul acesta se va încheia cu întrebări pentru discuții prin care să-i ajute pe oameni să înțeleagă Evanghelia lui Hristos și să o accepte. La ultimul picnic am avut următoarele întrebări:

  • Ce-i oprește pe oameni să devină ucenicii lui Isus Hristos și să urmeze învățătura Lui?
  • De ce unii oameni aleg să fie ucenici ai lui Hristos, dar nu se botează sau amână botezul pentru o perioadă exagerat de lungă?
  • Cum trebuie să fie disciplina duhovnicească a unui creștin adevărat care a luat hotărârea să-L urmeze pe Hristos?

În cadrul discuției în grup este important pentru lider să-i acorde atenție fiecărei persoane și să-i facă o invitație personală fiecărui să devină ucenicul lui Hristos. Liderul care va conduce discuția îi va invita pe oameni la grupele de studiu biblic din biserică și la celelalte evenimente care se vor organiza în curând. Este foarte bine ca liderii grupelor de studiu biblic din biserică să fie și liderii care vor conduce aceste grupe mici la picnic. La încheierea discuțiilor din grupele mici liderii să se roage cu toți oamenii și să-i conducă în rugăciune și pe cei care vor dori să-L primească pe Isus în inimile lor și să devină creștini. La ultimul picnic am condus și eu un grup mic de discuții și m-am bucurat că doi tineri au dorit să se roage și să devină ucenicii lui Hristos. Oferiți-le oamenilor și posibilitatea să adreseze întrebări și să le răspundeți.

Folosiți această ocazie

Am observat că la picnic se adună mai mulți oameni decât dacă ai organiza o evanghelizare în casa de rugăciune. Ultima dată am făcut pe un timp ploios și posomorât, dar chiar și așa au venit peste 100 de persoane și scopul a fost realizat. Organizați picnicuri de evanghelizare. Dumnezeu să vă ajute.