Peter Costea, candidat independent creștin în Parlamentul European

”România, o țară preponderent creștină, trebuie să joace un rol important în reafirmarea valorilor creștine, valori pe care s-a clădit civilizația europeană.” (Peter Costea)

Peter Costea, președintele Alianței Familiei din România, candidează la alegerile europarlamentare 2019 cu dorința de a reprezenta în Parlamentul European pe cei care împărtășesc valorile creștine și principiile fundamentale ale democrației.

Deputații în Parlamentul European sunt aleși direct de către cetățenii UE, o dată la cinci ani, Parlamentul European fiind singura adunare transnațională din lume aleasă prin vot direct. Din Republica Moldova au privilegiul să voteze cei care dețin cetățenia română.

Este necesară susținerea creștinilor în adunarea semnăturilor pentru înaintarea candidaturii

Așa cum Peter Costea își propune să reprezinte interesele creștinilor în Parlamentul European, cum a făcut-o și până acum în poziția de jurist creștin, este necesară susținerea acestora în masă.

Pentru depunerea candidaturii sunt necesare 100.000 de semnături, adică în jur de 6700 de tabele cu semnături. Un tabel conține o listă de 15 locuri ce trebuie completate de către cetățenii României.

Tabelul poate fi descărcat la acest link: https://goo.gl/C9ZmHm sau de solicitat în Republica Moldova la telefonul: 076718882. Pentru completarea tabelului este nevoie de cartea de identitate sau de pașaport, din care vor fi indicate în tabel: denumirea actului, seria și numărul.

În ziua votului sunt necesare minim 3% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare din anul 2019, ceea ce ar reprezenta peste 170.000 de voturi.

Semnăturile pentru susținerea candidaturii trebuie să ajungă la București până pe 25 martie 2019. În Republica Moldova le colectăm până la data de 15 martie 2019, ziua în care Peter Costea va avea o întâlnire cu electoratul la Chișinău. Va fi posibil și după data de 15 martie, dar să anunțați despre semnături la numărul 076718882.

Alegerea fratelui Peter Costea în Parlamentul European va fi o victorie importantă a creștinilor.

Despre Peter Costea

Peter Costea s-a născut în România, în județul Bihor, într-o familie de oameni simpli, cu mijloace de trai modeste, dar iubitori și împlinitori ai valorilor creștine, ceea ce a reprezentat pentru el ”adevărata bogăție și baza formării mele ca om și profesionist”, după cum afirmă dl Costea.

Peter Costea a obținut în 11 ani de studii 6 diplome universitare, de la prestigioase universități ale Americii și Europei. A completat ulterior studiile universitare cu un doctorat în diplomație (1989) și un alt doctorat în jurisprudență (1990) și a obținut licențierea ca avocat în baroul Statului Texas.

Profesează avocatura de peste 28 de ani în orașul Houston, Texas, Statele Unite și este calificat să pledeze cazuri în toate tribunalele Statului Texas, precum și în fața Curții Supreme a Statelor Unite.

De asemenea, Peter Costea are o mare implicare în mișcarea creștină din România. Este președintele Alianței Familiilor din România, organizație ce a realizat multe succese pro-familie, pro-viață și pentru apărarea libertății religioase:

Mă pasionează promovarea și protejarea valorilor creștine, a libertăților fundamentale, a democrației și a statului de drept. În anul 2005 am fost unul din fondatorii mișcării pro-familie din România, iar în 2007 am înființat Alianța Familiilor din România, organizație a societății civile a cărei președinte am onoarea să fiu de atunci și până în prezent. (Peter Costea)

Peter Costea a făcut până în prezent zeci de demersuri oficiale în sprijinul valorilor creștine și a libertăților noastre fundamentale, în fața unor instituții ca Parlamentul României, Curtea Constituțională a României, în fața Avocatului Poporului, a Parlamentului European, a Agenției Europene pentru Drepturi Fundamentale, a Comisiei de la Veneția, a Consiliului Europei, a Organizației Națiunilor Unite și a altor foruri similare.

De asemenea, a făcut demersuri practice pentru familiile României în forurile internaționale, inclusiv cazul familiei Bodnariu. A fost unul din avocații familiei Bodnariu în anii 2015-2016, oferindu-și serviciile pro bono. Timp de aproape un an a muncit cu abnegație pentru eliberarea copiilor din custodia Barnevernet, până când cazul a fost înregistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în toamna anului 2016.

Obiectivele pe care le va promova în calitate de europarlamentar

Platforma electorală a candidatului Peter Costea este fundamentată pe valorile democrației creștine. Obiectivele majore pe care va pune accentul sunt:

  • dezvoltarea unei culturi pro-viață, pro-familie, în favoarea valorilor creștine;
  • promovarea libertății religioase și de conștiință;
  • nediscriminarea cetățenilor români în Uniunea Europeană;
  • stimularea unui mediu economic favorabil micilor întreprinzători;
  • stimularea dezvoltării unor locuri de muncă bine plătite în România, în concordanță cu pregătirea profesională a fiecărui individ;
  • reafirmarea rolului de promotor a valorilor creștine, pe care România trebuie să și-l asume, ca națiune preponderant creștină, în spațiul European;
  • promovarea și fortificarea democrației și a statului de drept în România.

Când vor avea loc alegerile?

Alegerile vor avea loc în perioada 23 – 26 mai 2019 și toți europenii vor putea vota vor vota asupra componenței noului Parlament European.

Pe 23 mai va avea loc votarea în Olanda, pe 24 mai în Irlanda, pe 25 mai în Letonia, Malta și Slovacia și pe 26 mai în restul statelor, printre care și România.

În urma votului, vor fi aleși 705 eurodeputați care vor reprezenta cetățenii europeni la nivelul Uniunii Europene până în anul 2024. Rezultatele alegerilor vor fi publicate pe site-ul: http://www.alegerile-europene.eu.

Cine poate vota?

Pot vota cetățenii statelor membre ale UE care au atins vârsta electorală potrivit cu legislația fiecărei țări. Pentru România este vârsta de 18 ani.

Din Republica Moldova pot vota cei care dețin cetățenia română și au atins vârsta de 18 ani.

Unde va avea loc votarea?

Pentru fiecare țară vor fi anunțate secțiile de votare. Cetățenii români care locuiesc într-o altă țară din UE au dreptul să voteze fie pentru candidații din România în secțiile de votare organizate în cadrul ambasadelor sau consulatelor, fie pentru candidații din țară de reședință. La fel și cei din Republica Moldova, vor putea vota în cadrul ambasadei României în RM.

De ce este importantă participarea la vot?

Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene. Participarea la vot este primul pas prin care poți să contribui la dezvoltarea democrației europene.

Pentru implicare în colectarea semnăturilor pentru Peter Costea, precum și pentru oferirea susținerii prin semnare, telefonați în Republica Moldova la numărul 076718882.