Sunt pedofilii traşi la răspundere în Republica Moldova?

Recent a fost anihilată o amplă reţea internaţională de pornografie infantilă pe internet  şi 184 de suspecţi au fost arestaţi, în cadrul celei mai mari operaţiuni a Poliţiei împotriva unui astfel de tip de reţea, a anunţat, miercuri, Europol.

În acelaşi timp, în Moldova, pedofilia ia mare amploare. În ultimul an au fost transmite multe reportaje despre cazuri frecvente de molestare a copiilor, dar oare toţi criminalii au fost atraşi la răspundere? Procuratura Generală raportează că în anul 2009 au devenit victime ale infracţiunilor sexuale 459 de copiii iar în 2010 numărul lor s-a ridicat la 550. Recent, Centrul “La strada” au ieşit într-o conferinţă de presă la care au prezentat informaţii extrem de alarmante.

La emisiunea “În Profunzime”, când s-a discutat pe marginea legii anti-discriminare, şi activista pro-gay Antonţia Fonari şi ministrul justiţiei Alexandru Tănase la diferite momente au reproşat întrebând retoric de ce Biserica protestează împotriva  sintagmei “orientare sexuală” din legea anti-discriminare şi nu protestează împotriva violenţei în familie şi a altor probleme de care este afectată familia în Moldova. Este oare corect să fie puse astfel întrebările?

Biserica a avertizat şi avertizează că pedofilia este una din consecinţele  propagandei homosexuale şi întră în datoriile Ministerului Justiţiei şi a Poliţiei să identifice ce fel de “consiliere” sunt oferite la “telefonul de încredere” de la GenderDoc-M. Chiar în timpul unei conferinţe organizate de Gender-Doc-M în mai 2006 la un hotel din centrul capitalei, a fost văzut pe coridoare un adolescent de la un orfelinat, îmbrăcat frumos şi mergând alături de Alexei Marcicov şi colaboratorii lor. Acel adolescent a fost recunoscut de colaboratorii unei misiuni creştine care au ajutat frecvent la acel orfelinat şi care s-a întâmplat să între în acel hotel atunci. Se cere implicarea poliţiei pentru a verifica dacă este nu este cumva vreo legătură între activităţile organizaţiilor pro-homosexuale şi creşterea frecvenţei cazurilor de pedofilie?

Oare a fost o pedeapsă suficientă şi dreaptă pentru cei 8 pedofili identificaţi de centrul “La strada” şi raportaţi la poliţie ca să fie doar expulzaţi din ţară? Va modera această “pedeapsă” dorinţa altor “turişti” (pedofili) să viziteze Moldova? Ce plan are Guvernul  pentru a opri acest grav flagel care se răspândeşte ca o ciumă şi distruge sufletele copiilor şi a părinţilor lor?