Pastorul Veaceslav Cheptea a trăit pentru Hristos

 

Pentru că nu am fost prezent la serviciul de înmormântare a pastorului Veaceslav Cheptea, vreau prin intermediul acestui mesaj scurt să spun ce aș fi vorbit dacă aveam să fiu de față. Am să spun ceva despre acest om al lui Dumnezeu familiei lui, bisericii pe care a păstorit-o și tuturor oamenilor cărora le-a slujit el. 

 

L-am cunoscut mai îndeaproape pe fratele Veaceslav când a participat la o conferință pentru pastorii din țară unde am prezentat lucrarea sportivă creștină din Moldova și posibilitățile de a folosi sportul la înaintarea Evangheliei. Fratele Veaceslav asculta cu încântare toate mărturiile sportivilor creștini care fac astfel misiune și, împreună cu soția lui, cu multă pasiune au studiat împreună cu ceilalți pastori cursul biblic “Cum să fii un mentor după voia lui Dumnezeu?” de Mia Oglice. Chiar acolo, la acea conferință, pastorul Veaceslav, a solicitat să vină cineva din instructori la el la biserică ca să facă o tabără și să-i învețe pe copii și tineri din Sfintele Scripturi. Instructorul de Taekwon-do Ion Rotaru a răspuns invitației și la scurt timp s-a și făcut la Hâjdieni o tabără. Antrenamentele s-au făcut în curtea bisericii și studiul biblic în încăpere. Pastorul Veaceslav Cheptea a încurajat pe trei tineri din biserică să devină studenți la Școala de Misiune și apoi, la întoarcerea lor, i-a ajutat să înceapă grupe sportive. 

 

Ori de câte ori a fost o conferință legată de predarea Religiei în școli pastorul Veaceslav Cheptea a fost prezent și a căutat să încurajeze pe membrii bisericii să se implice în această lucrare importantă. A fost unul din foarte puținii pastori care au arătat preocuparea necesară pentru acest proiect important. 

 

Într-un context când ne confruntăm în lucrarea Evangheliei la nivel de țară cu multă indiferență sau control exagerat care împiedică pe alții să crească și să se implice în lucrarea Evangheliei, pastorul Veaceslav Cheptea a arătat o frumoasă pildă vrednică de urmat. Cu un spirit foarte binevoitor și plin de dragoste a fost deschis să conlucreze cu toate mădularele Trupului lui Hristos ca să aducă creștere Bisericii și înaintare Evangheliei. El a insistat asupra studierii profunde a Sfintelor Scripturi în biserică și ca să ridice lucrători noi. A văzut potențialul în tineri, chiar în adolescenți, și a făcut totul ca să dezvolte acest potențial al lor. 

 

Acum este cu Hristos și a fost izbăvit de durerile mari pe care i le-a pricinuit boala. Mulțumim Domnului că în aceste vremuri am avut harul să-l avem ca și slujitor în țara noastră și că ne-a lăsat un exemplu frumos de a face lucrarea cu pasiune. El a arătat ce înseamnă să fii împreună lucrător cu Dumnezeu. 

 

Dumnezeu să mângâie inimile membrilor familiei și vă doresc să fiți totdeauna inspirați de exemplul frumos pe care l-a arătat fratele Veaceslav. De asemenea, doresc bisericii să-i binecuvânteze Dumnezeu doar cu pastori care vor avea aceeași inimă pentru lucrare și același spirit blând și liniștit și în aceși timp harnic și neobosit, cum a fost la fratele Veaceslav. Iar noi toți restul, să ne numărăm bine zilele și să trăim frumos, ca în timpul zilei.