Ce să faci când pastorul bisericii susţine comuniştii?

Întrebare:

Ce  este de făcut în cazul in care pastorului de biserica îi plac oamenii comuniști si pe democrați ăi detesta? Și cum de procedat în cazul în care pastorul se hrănește doar cu lapte duhovnicesc iar “bucatele tari’ le consideră drept filosofie care Domnului Isus nu-i place! Cum de procedat în cazul în care pastorul pune la îndoială sursele creștine de informare spunând citez: ”și baptiști sunt de tot felul și nu trebuie să avem încredere în literatura duhovnicească?”

Comunismul este ateist şi anti-creştin prin definiţie

Este trist când afli că mai există pastori care acordă suport comunismului. Creştinii sunt chemaţi să vestească Evanghelia tuturor oamenilor, fără a face diferenţă de rasă, avere, apartenenţă politică sau religioasă şi să-i iubească pe toţi oamenii. Dar, nici un creştin şi nici odată nu poate să ofere sprijin sau să simpatizeze ideile comuniste, pentru că comunismul prin definiţie este ateist şi anti-creştin. Fondatorii comunismului au depus tot efortul să distrugă creştinismul şi istoria Bisericii nu mai cunoaşte prigoane de proporţiile celor care au fost pricinuite de regimurile comuniste din USSR şi alte ţări. Comunismul nu este doar o doctrină politică ci este o religie a cărei scop a fost nimicirea credinţei în Hristos.

Dacă pastorul promovează ideologia comunistă…

Dacă pastorul tău merge să le vestească Evanghelia comuniştilor trebuie să te bucuri de acest lucru şi să te rogi ca să-i dea Dumnezeu putere şi cuvinte să vorbească cu îndrăzneală, iar comuniştilor să le dea pocăinţă de păcatele săvârşite împotriva Bisericii şi să se lase de ideologia periculoasă a comunismului. Dacă însă pastorul este unul care sprijină ideile comuniste, trebuie să mergi să-i vorbeşti şi să-l ajuţi să înţeleagă păcatul lui ca să se pocăiască. Dacă însă stăruieşte în neascultarea lui faţă de Evanghelie alegând să sprijine ideologia care şi-a acoperit numele cu sângele multor creştini, în cel mai bun caz trebuie să te retragi dintr-o astfel de biserică locală şi să te transferi acolo unde se dă învăţătură sănătoasă din Cuvântul lui Dumnezeu.

Dacă îi detestă pe democraţi…

Cred că are pentru ce… Unii din democraţii actuali au dezamăgit pe alegătorii lor pentru că au promis una şi fac cu totul alta. Ce poţi crede despre democraţii care au promis că nu vor adopta o lege anti-discriminare care să includă criteriul de “orientare sexuală” şi care după mai puţin de 2 ani au procedat contrar promisiunii lor? Este datoria pastorilor şi a tuturor creştinilor să deteste astfel de comportament.

Dacă pune la îndoială sursele creştine de informaţie…

Nu ştiu de ce crede el astfel, dar poate tocmai din pricina că în mass-media se operează des cu manipulare, minciună şi ipocrizie. Cu părere de rău însă, există foarte puţine surse de informare creştine. Este o mare nevoie să ne rugăm pentru dezvoltarea unei mas-media creştine şi ca să fie cât mai mulţi oameni cu valori în presa de acum.