Pastorul mascat în cerșetor

Pastorul american Jeremiah Stepeek s-a mascat într-un cerșetor murdar și s-a dus la serviciul divin de dimineață în biserica de 10.000 de membrii unde trebuia să fie prezentat ca fiind noul pastor al adunării.
S-a plimbat în jurul bisericii timp de 30 minute înainte de începere și cum era o foarte mare afluență de oameni care veneau la adunare doar un foarte mic procent de credincioși l-au salutat pe cerșetor. Unora le-a cerut câțiva bănuți pentru mâncare…, dar absolut nimeni nu i-a dat nimic.
A intrat apoi în biserică și a încercat să se așeze în față, dar diaconii de serviciu i-au cerut să se așeze în spate. A încercat să salute sau să vorbească cu oamenii din adunare, dar ei întorceau capul cu dezgust după ce îl priveau din cap până în picioare, menționează http://www.snopes.com/glurge/homelesspastor.asp.

Cum era el așezat în spatele imensei biserici, a început serviciul divin și imediat unul din responsabili s-a dus la amvon și a declarat că este fericit să facă un anunț important: “Și acum dorim să prezentăm biserica noastră pastorului Jeremiah Steepek! ”Oamenii au început să aplaude privind în jur curioși și fericiți să îl cunoască pe noul pastor… Când cerșetorul care a fost așezat în spate s-a ridicat și a început să înainteze pe culoarul ce ducea spre amvon, toate aplauzele au încetat. Toți se uitau cu stupoare la el.

După ce a ajuns în fața lor, a stat un moment în tăcere, apoi a luat microfonul și a spus: “Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine. Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?” Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de cîte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.”
După ce a citit acest text din Matei 25:34-40, a privit membrii bisericii și a povestit ce s-a întâmplat în dimineața aceea chiar sub privirea lor nepăsătoare. Mulți au început să plângă și numeroase capete se plecau jenate…

Atunci pastorul spuse: “Astăzi văd numai niște oameni adunați, dar nu văd Biserica lui Hristos; lumea este plină de oameni, dar nu are destui discipoli, urmași ai lui Isus. CÂND VEȚI DEVENI UCENICI???” ,a întrebat dânsul.

După un timp de tăcere el a încheiat serviciul divin și a spus “La revedere…pe săptămâna viitoare!” A fi creștin înseamnă ceva mult mai mult decât un principiu pe care îl apărați și la care țineți din obișnuință. A fi creștin este ceva ce trăiești în realitate ( nu în teorie ) și împărtășești cu alții!!!

Sursa:http://afirmativ.wordpress.com/ 

http://www.snopes.com/

Ești tu creștin? Cum se vede credința ta în viața ta? Arată faptele tale credința ta? 

 

P.S. Acest articol are la bază 3 surse, dar unii afirmă că ar fi doar o ilustrație și nu o întâmplare reală. Totuși, fiind și o ilustrație avem ce învăța din ea.