De ce părinții nu-și mai aduc copiii la biserică?

Întrebare: 

Dacă puteți face un articol cu privire la ceea ce mă macină de ceva timp, despre aducera copiiilor la biserică. Cred că e un „virus” ceva: părinții își aduc copilul la binecuvântare, iar după, nu-și mai aduc copilul la biserică, dar nu se aduc nici pe ei înșiși. Ca mamă a 4 copii știu ce înseamnă importanța aducerii copiilor la casa Domnului din fragedă pruncie. Mulțumesc. 

Și eu sunt întristat să văd că sunt mulți părinți care nu-și mai aduc copiii la biserică și nu se aduc nici pe ei. Știu că nu este ușor să fii mamă și să îngrijești de copii, dar sunt sigur că nu este acum mai greu ca în vremurile dinainte. Dar atunci, indiferent de greutăți, mamele știau cât de important era să vină la biserică și să-și aducă copiii. Mergeau prin frig, ger, ploi, distanțe lungi pe jos și toate acestea le făceau ca să se poată închina împreună cu toată familia și să-i învețe pe copiii sfințenia și cum să fie evlavioși închinându-se lui Dumnezeu totdeauna. 

 

 

Biblia ne relatează despre Timotei, că era fiul unui tată grec și mamă iudeică al cărei nume era Eunice. Mama și bunica Lois l-au învățat pe acest tânăr din pruncie Sfintele Scripturi și așa el a ajuns să aibă un frumos caracter și a fost folosit cu putere de Dumnezeu în Evanghelie. Pavel l-a întâlnit pe Timotei la biserica din Listra. 

 

Prin anii 60 ai secolului trecut, conducerea comunistă a Uniunii Sovietice au scos legi prin care interziceau categoric copiilor să frecventeze serviciile divine ale bisericii. Făceau aceasta pentru a-i împiedica să crească în sfințenie și ca să-i abată de la credință. Atunci, părinții îi aduceau pe ascuns și copiii singuri veneau pe ascuns, ca să ia parte la închinare și nu și-au pierdut credința. Să nu se trezească părinții azi că ei singuri îi lipsesc pe copiii lor de învățătură și închinare creștinească. Mai târziu, părinții vor plânge când vor vedea că copiii lor nu se interesează de cele sfinte, nu vin la biserică și nu doresc să urmeze învățătura Mântuitorului. Vor plânge părinții, dar nu vor putea schimba nimic atunci, pentru că ei au nesocotit sfatul lui Dumnezeu, care spune: 

 

Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. (Efeseni 6:4) 

Și mai este important ca în timpul serviciilor divine mamele să se uite după copiii lor și să se asigure că ei iau parte la închinare și nu se ocupă de alte lucruri, sau se plimbă prin sală, sau se joacă unul cu altul. De fiecare dată când sunt invitat să predic la bisericile de la țară rămân plăcut impresionat să văd cu stau copiii în primele bănci și ascultă atent mesajul predicii, participă la închinare prin cântări și la rugăciune. 

 

Dumnezeu să ne ajute să înțelegem importanța aducerii copiilor la biserică și să-i învățăm adevărata închinare prin exemplul și învățătura noastră.