3 martie – conferință IT pentru părinți: ”Siguranța online a copiiilor”

Sunteți părintele unui copil care utilizează internetul sau părintele unui copil care va începe să utilizeze internetul în curând? Dacă da, atunci ar trebui să știți că internetul este o modalitate excelentă de a rămâne la curent cu știrile, de a face cercetări pentru proiecte școlare și de a comunica cu prietenii, dar poate fi și foarte periculos. Ca părinte, este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că copilul dvs. rămâne în siguranță online, de aceea trebuie să cunoașteți cum să utilizați computerul și internetul.protejați copilul online

Așa cum ne spune Biblia în cartea Proverbe 29:15: ”Nuiaua și certarea dau înțelepciune, dar copilul lăsat de capul lui face rușine mamei sale.” Astfel, cel mai important motiv pentru ca să învățati cum să vă protejați copilul în spațiul virtual este nu îl lăsați singur de capul lui, căci va avea de suferit atât copilul, cât și dvs. ca și părinte.

Un alt motiv pentru care ar trebui să fiți bine educați pe internet și în utilizarea computerului este pentru că sunteți experimentați să înțelegeți pe deplin pericolele pe care le duce cu sine accesul la internet.

O bună înțelegere a utilizării calculatorului și a internetului vă poate ajuta mai bine să vă protejați copilul. Știți că Internet Explorer, browserul care vine standard, are o opțiune gratuită de control parental care trebuie doar activată? Câțiva pași simpli și puteți avea anumite site-uri blocate de la copilul dvs. Din păcate, nu veți ști acest lucru dacă nu știți tot despre pericolele computerului sau internetului. Vorbind despre internet, pot fi achiziționate și alte instrumente de siguranță online pentru părinți.

protejează copilul onlineAcum, că știți importanța de a rămâne în cunoașterea internetului și a unui computer în general, ați putea fi curioși în legătură cu modul în care puteți face acest lucru. Vestea bună este că Școala de Computere SCRIPTEHINFO anunță un seminar special pentru părinți care doresc să fie instruiți sau să descopere modalitățile prin care pot să asigure o protecție de pericolele expunerii copiilor în spațiu virtual.

În cadrul acestui seminar veți avea posibilitatea într-o zi să faceți cunoștință și chiar să testați personal aplicațiile și opțiunile care oferă această protecție, dar nu numai aceasta veți învăța din cursul biblic „Cum să fii un mentor după voia lui Dumnezeu” cum să vă ghidați copiii dvs. în direcția cea mai potrivită și corectă.

De asemenea, veți descoperi ofertele Școlii de Computere unde copiii au posibilitatea să se dezvolte în domeniul IT.

Dacă v-a interesat evenimentul, vă rugăm să vă înregistrați prealabil pe acest link și vă așteptăm cu mare drag în data de 3 martie, orele 10.00 pe strada Ciocârliei 2/8, în incinta bisericii „Harul”.