Ești părăsită pentru că nu vrei relaţii sexuale înainte de căsătorie?

Întrebare:

Cum să procedez ca să se întoarcă prietenul meu înapoi la mine după ce m-a părăsit din motiv că nu doresc să fac dragoste înainte de căsătorie?

Ești părăsită pentru că nu vrei relaţii sexuale înainte de căsătorie?Înţelege realitatea

Realizează că lui nu i-a păsat de tine, nu te iubeşte cu adevărat şi nu a avut intenţii să te ia de soţie în căsătorie, ci doar să se distreze cu tine şi apoi să te lase. Dacă te iubea cu adevărat, avea să-i fie frică să-ţi ceară să faci ceva care este împotriva lui Dumnezeu şi ar fi depus tot efortul ca să vă căsătoriţi cât mai curând. Nu uita cuvintele Scripturii care spun:

Cei ce vor să-mi ia viaţa îşi întind cursele; cei ce-mi caută nenorocirea spun răutăţi şi toată ziua urzesc la înşelătorii. (Psalmi 38:12)

Mulţumeşte lui Dumnezeu

Roagă-te şi mulţumeşte-i totdeauna lui Dumnezeu că te-a păzit de cursele rele întinse de acel bărbat despre care ai crezut că-ţi este prieten. El nu a fost interesat de tine ca şi persoană, ci doar de a se distra cu trupul tău. Poţi şi tu acum să-i mulţumeşti lui Dumnezeu cu cuvintele din cântarea de laudă a lui David:

Căci mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, mi-ai ferit picioarele de cădere, ca să umblu înaintea lui Dumnezeu, în lumina celor vii. (Psalmi 56:13)

Păzeşte-te de orice rău

Întrerupe acum orice relaţii cu acel bărbat şi uită de el, ca de un om care ţi-a dorit răul şi a vrut să te folosească. Aşa cum ai fost tare şi nu ai cedat în faţa presiunilor lui de a întreţine relaţii sexuale înainte de nuntă, aşa să fii acum tare şi să rupi orice fel de relaţii. Nu-l mai căuta şi nu-i telefona. Daca va veni el din nou la tine, atunci să-i spui că nu vezi în el decât un om care ţi-a întins curse şi ţi-a vrut răul, pentru că dacă te iubea cu adevărat te-ar fi cerut în căsătorie.

Nu te lăsa zdrobită de emoţii

Îmi dau seama că din moment ce îl numeşte prietenul tău, ţi s-a legat inima de el şi acum va fi dureros să rupi orice relaţie cu el. Fii tare şi rupe această relaţie şi încă odată mulţumeşte lui Dumnezeu că nu ai ajuns să cedezi şi apoi să fii părăsită. Îţi închipui câtă durere aveai să ai atunci? Sau, să zicem că te-ar fi luat în căsătorie… Dacă el este un om atât de robit de plăcerile sexuale, fii sigură că la scurt timp avea să înceapă a curvi cu alte femei şi avea să-ţi aducă mare durere în inimă. Dacă te-a părăsit pe tine pentru că ai refuzat să întreţii relaţii sexuale până la nuntă, presupun că deja şi-a găsit o altă victimă pe care a înşelat-o şi de care se foloseşte acum, iar ea, naiva, crede că el se va căsători cu ea.