Paradoxul încălzirii globale

   O știre recentă mi-a atras atenția asupra unei erori logice folosite la descrierea încălzirii globare. Este vorba despre fenomenul neobișnuit de formare a ghețarilor. În articolul respectiv este descrisă creșterea ghețarilor ca fiind ceva neobișnuit.
Știrea începe astfel:

Un nou studiu realizat în Antarctica provoacă stupoare, în prezent petrecându-se un fenomen paradoxal față de raportările anterioare. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată, încălzirea globală a provocat mai multă gheață, ajungând la un nivel record din toate timpurile.

Cuvintele folosite „neobișnuit”, „stupoare”, „nu s-a întâmplat niciodată”, „nivel record” au ca scop să facă din știre o senzație, dar și să arate un contrast mare între așteptările de la încălzirea globală și realitate.


 Despre încălzirea globală am mai scris un articol Schimbările climatice în lumina Scripturii în care prezentam lipsa de catastrofism a încălzirii globale. Personal nu încurajez promovarea acestui fenomen ca fiind științific din motiv că este foarte speculativ.
 

Articolul prezintă două rezultate opuse ca fiind generate de aceeași cauză: topirea ghețarilor și formarea calotei de gheață – ambele generate de încălzirea globală. Iată cum sunt prezentate lucrurile în articol:

La începutul acestui an, pe seama încălzirii globale era pusă „retragerea ireversibilă” a ghețarilor din Antarctica de Vest. Dar acum oamenii de știință susțin că încălzirea globală stă în spatele creșterii paradoxale a mării de gheață de la Polul Sud. În câteva sute de ani, apreciază cercetătorii NASA, ghețarii din vestul Antarcticii vor fi într-un proces de topire ireversibil, care ar cauza ridicarea nivelului mării între 1,2 și 3,7 metri.

Logic- un lucru nu poate fi și fals și adevărat în același timp. Logic- încălzirea globală ori topește ghețarii, ori îi generează, dar nu ambele în același timp.
Eu presupun că fenomenele au cauze diferite și posibil e vorba de mai mulți factori nu doar de unul singur.
Pentru contrast vă propun o altă știre: Incalzirea globala distruge ghetarii cu o viteza RECORD. Si nu e bine!