Ce credeți despre papirusul în care Isus spune că are soție?

Întrebare:

Ce credeți despre descoperirea recentă a unui papirus în care Isus spune că a avut soție?  Iată link-ul: http://www.descopera.ro/dnews/10093654-stirea-anului-cuvintele-lui-iisus-descoperite-pe-un-papirus-zguduie-crestinismul-video

Am citit și eu cu atenție noutatea. Sunt deplin de acord cu concluzia specialistului în istoria creștinismului timpuriu, Karen L. King, care a descoperit papirusul cu pricina.


Dr. King subliniază că fragmentul de papirus nu demonstrează că Isus avea o soţie, deoarece textul a fost scris la câteva secole după ce acesta a trăit, iar celelalte texte din această perioadă nu abordează acest subiect.

Este bine cunoscut că în Egipt, încă de la sfârșitul primului secol, a înflorit diverse manifestări ale ereziei gnosticilor. Ei au scris multe aberații care sunt total contrare adevărului mărturiilor făcute de ucenicii Domnului Isus Hristos în cărțile canonice ale Noului Testament.  Să ne ținem strâns de adevărul lui Dumnezeu lăsat pentru mântuirea noastră pe paginile Sfintelor Scripturi.