Oportunități de studiere a Bibliei pe Windows/PC

În articolele precedente am recomandat cititorilor blog-ului listele celor mai populare aplicații biblice pentru Android și Mac OS. Astăzi, însă, doresc să propun cititorilor portalului, o listă cu aplicațiile biblice populare pentru Windows.

1. RoBible


(Gratis) RoBible este folosită pe larg, chiar dacă interfața nu este chiar simpatică, totuși deține toate funcțiile de care are nevoie un creștin pentru a studia Biblia. Cu părere de rău, este compatibilă doar cu Windows. Deține toate traducerile în limba română, operațiile de copiere se efectuează ușor și deține referințele strict necesare. Nu suportă module ale altor programe sau alte limbi.

2. E-Sword

(Gratis) Este cea mai folosită aplicație pentru studierea Biblie din lume, și este compatibilă cu majoritatea sistemelor de operare (atât pentru calculatoare, cât și pentru telefoane mobile). E-sword este aplicația cea mai bogată în resurse, conține majoritatea traducerilor, în aproximativ toate limbile vorbite, cît și dicționare, note, comentarii și hărție. La fel deține o mulțime de unelte pentru studierea Bibliei.

3. Olive Tree BibleReader

Screenshot (2)

(Gratis) La fel, BibleReader este o aplicație cross-platform (compatibilă cu mai multe sisteme de operare), dar este mai limitată în resurse. Deține doar Varianta Cornilescu necorectată. Este foarte comodă pentru cei ce nu studiază biblia la un nivel avansat, are o interfață prielnică pentru utilizator și module pentru diferite limbi. Utilizatorii pot întâlni probleme la copierea textului biblic.

4. BibleWorks

(Comercială) Prețul acestei aplicații este de 359$, dar este cea mai avansată programă pentru studeirea Biblei existentă. Deține toate traducerile Biblie, o mulține de comentarii, dicționare, hărți Biblice. Este un instrument perfect pentru învățătorii Evangheliei.

5. TheWord

(Gratis) Aplicația este compatibilă doar cu Windows. Deține module și pentru VDCC, cît și pentru alte limbi, dicționare, referințe, comentarii, hărți. Interfața este plăcută și poate fi modificată și deține toate uneltele și funcțiile necesare pentru studierea Bibliei.

O listă mai amplă a programelor existente pentru studierea Bibliei poate fi accesată pe site-ul http://www.Biblia.PentruViata.ro.  De pe această pagină pot fi descărcate și modulele VDCC pentru fiecare programă menționată mai sus.