Oportunități de studiere a Bibliei în limba română pe Mac OS

Fiecare creștin trebuie să-și dedice o parte din timpul său pentru studierea Bibliei și vestirii Evangheliei altora. În secolul XXI, majoritatea populației lumii are acces liber la internet, care a devenit un refugiu pentru fiecare de rutina zilnică. Astfel internetul este câmpul care urmează să fie semănat de creștini pentru a strînge roade pentru Evanghelie. Iar pentru a vesti Evanghelia e nevoie de unelte.

Oportunitățile de studiere a Bibliei pentru Windows (e-Sword, Bible Time, roBible, etc)  și Linux sunt bine cunoscute, dar mai puțin cunoscute sunt cele pentru Mac OS. În acest articol mi-am propus să prezint câteva din programele de studiere a Bibliei care au și versiunea Dumitru Cornilescu, pentru utilizatorii Mac OS.

(Pentru a descărca o aplicației, faceți click pe denumirea acesteia din articol)

1. Eloquent Bible Study (Mac Sword)

Această aplicație are interfața comodă pentru orice utilizator, are modul VDCC (Versiunea Dumitru Cornilescu Corectată). Însă, se pot întâmpina greutăți în copierea textului în alte aplicații.

2. Bible+ (By Olive Tree Bible Software, Inc)

Această aplicație este compatibilă cu majoritatea sistemelor de operare (Mac OS, Windows, iOS, Android, Windows Phone și Symbian) și are funcția de sincronizare cu toate gadget-urile dvs. Însă, poate fi instalată doar VDC. Dacă doriți, puteți să vă alăturați inițiativei noastre de a ne adresa dezvoltatorilor acestei programe, pentru a adăuga și VDCC, scriind o cerere la această adresă: Support@OliveTree.com

3. Logos Bible Software

Nu este gratis. Este un program foarte avansat și ușor de utilizat, doar că nu are nici un modul pentru limba română. La fel, dacă doriți, puteți trimite o cerere dezvoltatorilor acestei programe la adresa: suggest@logos.com (în limba engleză).

4. Accordance

Are modul doar pentru VDC. Modulul VDCC nu a fost publicat, chiar dacă mai mulți utilizatori au solicitat publicarea acestuia. Dacă doriți, puteți publica și dvs. o cerere la adresa: support@accordancebible.com

Modulele VDCC pentru fiecare aplicație, dacă există, pot fi descărcate de pe pagina: http://www.biblia.pentruviata.ro/bib_module.php

Dacă nici una dintre aceste aplicații nu vă satisfac cerințele, am putea, prin eforturi comune, să angajăm un dezvoltator, care se va ocupa de crearea unei aplicații ce va satisface cerințele fiecăruia. Cererea o puteți publica printr-un comentariu.