Ce să credem despre Encounter?

Întrebare:

Am primit de la cineva invitaţia să merg la o întrunire creştină numită Encounter unde mi s-a promis că în câteva zile voi avea o creştere spirituală şi o apropiere de Dumnezeu pe care nu o poţi realiza mergând la biserică ani de zile. Ce să cred despre această practică şi cum să procedez cu privire la invitaţia care am primit-o?

Ce este Encounter?

Encounter este un cuvânt din limba engleză şi înseamnă întâlnire neaşteptată iar uneori are şi conotaţia de întâlnirea neaşteptată a două părţi beligerante pentru o confruntare. Întâlnirile la care aţi primit invitaţia să mergeţi se numesc de fapt Encounter Weekends şi este o mişcare despre care am auzit şi eu recent că a luat naştere în Brazilia şi organizatorii invită participanţi la o pretinsă întâlnire specială cu Dumnezeu.

Mărturia unui participant

Am auzit pentru prima dată despre această experienţă de la un bărbat care au fost la acest weekend şi mi-a spus foarte încântat, că a văzut ceva deosebit, ce nu a mai văzut anterior şi a numit aceasta Evanghelia vie. A înţeles acolo că nu era născut din nou dar a mai spus că la această întâlnire a fost confruntat cu o listă lungă de păcate ale rudelor, strămoşilor, etc. şi a trebuit să se pocăiască pentru fiecare din aceste păcate afirmând că în cazul când rămâne vre-un păcat nemărturisit, nu va avea loc eliberarea de el. Mi-a mai spus că la aceste întruniri sunt abordare cinci subiecte:

  1. Mântuirea
  2. Eliberare de dependente
  3. Botezul cu Duhul Sfânt și Umplerea cu Duhul Sfânt
  4. Vindecare de boli fizice
  5. Viziune

O emisiune interesantă

Am căutat să aflu mai multe despre această mişcare şi am găsit pe Internet o emisiune interesantă în limba rusă de la postul PerekrestokTV.

Nu poate fi totul de odată

Ca şi în cazul Dvs., celor invitaţi la aceste întruniri li se permite să primească totul de odată, adică să primească o creştere spirituală deplină doar în timpul unui weekend. Aceasta nu este posibil şi creşterea spirituală implică timp şi o disciplină în studierea sistematică a Sfintele Scritpuri, în rugăciune şi în propovăduirea Evangheliei.

Fuga de responsabilitate

Creştinul care mi-a spus că a participat la o astfel de întrunire, mi-a mai relatat un aspect care mi s-a părut nu bun. El zice că la Encounter Weekends oamenii vin să-şi mărturisească păcatele pe care nu le pot mărturisi faţă de pastorii lor, dar acolo, spun unui slujitor care nu se ocupă nemijlocit de creşterea lor spirituală şi nu-i păstoreşte. Chiar mai mult, mi-a spus că vin şi unii pastori ca să-şi mărturisească păcatele faţă de persoane străine ca să nu fie apoi demise din slujbele pe care le îndeplinesc în biserici. După mine toţi aceşti oameni fug de responsabilitate şi ce fac ei nu poate fi calificat ca şi pocăinţă sau mărturisire sinceră.

Ce cunoaşte şi crede cititorul despre Encouter Weekends?