OPINII: Care este etica creștină pe rețelele de socializare?

Pe pagina mea de Facebook am lansat o invitație să scriem o listă cu comportamente și atitudini care țin de etica creștină pe rețelele de socializare. Mai jos vreau să împărtășesc răspunsurile cititorilor:

1. Faptul că un creștin expune excesiv poze cu sine însuși în diferite ipostaze dă dovadă de o dragoste exagerată de sine sau lipsă de atenție (părerea mea). De aceea, un punct ar fi să nu te centrezi personal în rețeaua Facebook, ci centralizeaz-L pe Hristos.

2. Eu am observat în ultima vreme că creștinii au început să expună poze destul de personale…de la odihnă, în costume de baie…fuste scurte…decolteu! Mie personal nu mi se pare corect! Mi-e foarte straniu să văd pe facebook o fată „soră” din biserică aproape dezgolită…și la adunare în fustă lungă și batic! Atitudinea unui creștin trebuie să rămână aceeași, indiferent unde se află: singur, la mare, facebook sau adunare! Eu nu sunt împotriva rețelelor de socializare, ba chiar sunt activă, însă limita trebuie simțită! Să ne ajute Dumnezeu să fim exemplu bun pentru cineva, dar nu o piatră de poticnire!

3. Problema tuturor ,,diferența creștinilor pe site-urile de socializare”, eu nu sunt de părerea că creștinii nu trebuie să fie înregistrați pe site-urile de socializate, ei trebuie să fie peste tot acolo unde sunt oameni, diferența este că nu trebuie să uite scopul lor nobil pe care îl au în lume, deci ceea ce postează trebuie să încurajeze oamenii ,să-i susțină din punct de vedere moral și psihologic. Să dau cîteva exemple : ,,Un mesaj de binecuvîntare de dimineață, o postare de motivare seara, o distribuire a unei cîntări etc.” Toate acestea oferă amprenta noastră în lumea aceasta îmbuibată cu negativism și imoralitate. 

4. Cred și sunt sunt convinsă că orice aspect al vieții mele vorbește despre personalitatea mea. Păi dorința mea e ca inclusiv și rețelele de socializare care sunt doar un indiciu al aparențelor despre persoană să îndrepte lumea spre gîndul ” bă, fata aceasta e pocăită”. Vreau chiar cînd publicăm succesele noastre ca să le împărtășim cu alții (dacă e momentul) să o facem pentru ca cei din jur să intuiască: „are un Dumnezeu mare care aduce victorie” .

5. Creștinul cînd scrie sau publică poze ar trebui să-și imagineze că și Domnul Isus este în lista lui de prieteni și atunci cînd va vedea să nu-i fie rușine.

Vă invit să adăugați și alte principii mai jos, la comentarii.