Opinia mea despre cazul copilului de 9 ani, care a fost violat de 3 băieţi

Cu inima strînsă am citit azi stirea despre un copil de 9 ani din r-l Ialoveni, care a fost violat de către trei băieţi în vîrstă de 21, 16 şi respectiv 14 ani. Bărbatul de 21 de ani a fost condamnat la 12 ani închisoare, iar adolescenţii sunt cercetaţi deocamdată la libertate. Deşi toţi trei şi-au recunoscut vina, mama victimei i-a iertat pe minori, acceptînd cîte 500 de lei de la fiecare, potrivit procurorului Procuraturii Raionale Ialoveni, Cristina Bujac. Expertiza medico-legală demonstrează, însă, participarea la viol şi a adolescenţilor.

Cazul este unul strigător la cer şi ar trebui să pună pe jar autorităţile. Cazurile de pedofilie se pare că au luat amploare în Republica Moldova: pedofilul din Dobruja, condamnat pentru violul a doi minori; pedofilul de la un liceu din Chişinău, care a hărţuit sexual trei minore; pedofilul de la Buicani de 40 de ani, despre care se spune că ar fi hărţuit şi violat circa 10 minori; pedofilul, care a violat o fetiţă într-o grădiniţă din Chişinău. Şi acestea sunt doar cazurile din 2010-2011, şi nu toate.

În primul rînd, vreau să-mi exprim indignarea faţă de acţiunile mamei copilului molestat. Cum ea a putut proceda astfel? Pentru 500 de lei să strici destinul copilului tău? Ea nu s-a gîndit ce va fi cu băiatul ei cînd va creşte? Această mamă trebuie urgent lipsită de drepturi părinteşti? Iar prin nepedepsirea acestor minori, riscăm să auzim în viitor despre noi victime din partea lor. Fac apel către poliţie şi justiţie să nu se compromită şi să ducă ancheta pînă la capăt, în mod transparent, pedepsind pe infractori după toate rigoriile legii.

În al doilea rînd, consider că politicienii noştri trebuie să înveţe o lecţie din acest caz. Şi anume, să nu admită, sub nici o formă, propaganda homosexuală la noi în ţară. Interzicerea difuzării filmului despre minoritatile sexuale la Moldova ar trebui sa fie primul pas.

În al treilea rînd, este nevoie acută acum de mers la şcoala din satul, unde a avut loc violul, şi de făcut căteva lecţii de profilaxie moral-spirituală. Dacă nu vom spune copiilor deschis că astfel de comportament sexual este rău şi nu o să-i învăţăm pe copiii despre sexualitate, aşa cum învaţă Sfînta Scriptură, riscăm cum am mai zis anterior, să avem noi cazuri de pedofilie în această localitate.