O plimbare aeriană deasupra moşiilor lui Voronin

Ce „bombonele” nu folosesc politicienii în această campanie electorală pentru a atrage atenţia jurnaliştilor „suprasolicitaţi”.

Cel mai ingenios, pare să fie deocamdată liderul PL, Mihai Ghimpu, care a organizat astăzi pentru jurnalişti o plimbare aeriană cu elicopterul deasupra moşiilor familiei Voronin, începînd cu strada Ciocîrliei şi terminînd cu pădurea de la Ţiganca.

Deşi, „surpriza” lui Ghimpu nu a fost deloc ieftină, la propriu, întrucît arenda elicopterului l-a costat pe liberalul circa 30 mii lei, Mihai Ghimpu spune că a dorit să arate oamenilor cu ce s-a ocupat Vladimir Voronin în cei 8 ani de guvernare.

Potrivit lui Ghimpu, averea fostului şef de stat, acumulată pe parcursul a 8 ani, se estimează la circa 2 miliarde de euro. „Aceasta înseamnă, că la fiecare oră în contul familiei Voronin curgeau circa 2 mil. lei. Dacă pensionarii şi populaţia rurală nu ar fi adus la putere clanul lui Voronin, atunci numai din veniturile, acaparate fraudulos de familia Voronin, cei peste 600 de mii de pensionari ar fi beneficiat de un adaos la pensie de circa 815 lei lunar”, a specificat Ghimpu.

În cadrul brifingului, liderul PL a prezentat presei şi un contract de arendă a pădurii din r-l Anenii-Noi, s.Geamănă, încheiat între compania lui Voronin, „Biotex Com” şi Î.S. „Moldsilva”.  „Este vorba despre o pădure cu suprafaţa de 1265 ha. Contractul a fost încheiat în 2008, dar a fost reziliat, la iniţiativa lui Voronin, în anul 2010. A văzut că lucrurile se complică şi l-a reziliat”.  Mihai Ghimpu a specificat că pădurea a fost îngrădită cu un gard de 34 km lungime, care a fost ulterior demolat.

Amintim că Procuratura Generală a solicitat Parlamentului, în urmă cu circa 2 luni, ridicarea imunităţii deputatului Vladimir Voronin, pentru a-l putea cerceta penal în dosarele „7 Aprilie”, „Ciocârlia” şi „Ţiganca”. După mai multe audieri, Comisia Parlamentară pentru numiri şi imunităţi nu s-a lăsat convinsă de argumentele aduse de procurori, păstrînd „neatinsă” imunitatea lui Voronin.