Învaţă să trăiască Viaţa Nouă

Seminar Viata Noua Chisinau

În perioada 25-27 martie am avut onoarea şi harul să predăm împreună cu soţia un seminar pentru tinerii lideri pregătiţi de Misiunea „Viaţa Nouă” din Moldova. Am primit această invitaţie de la Ioan Eremeev, colaborator al misiunii care pastoreşte şi biserica din Cauşeni.

Seminar Cum sa studiem Biblia cu liderii de la misiunea „Viaţa Noua”

La seminaru au fost doua grupe. Studenţii avansaţi care au mai trecut alte cursuri anterior, au studiat partea a doua a cărţii Romani sub conducerea şi predarea lui Constantin Pochtarenco, care este unul din pastorii bisericii ”Cuvântul Adevărului”.

Constantin Pochtarenco

În grupul nostru am studiat împreună cu cei peste 30 de studenţi cursul ”Cum sa studiem Biblia” şi toate exerciţiile practice le-am făcut asupra Epistolei II către Tesaloniceni.

Cum sa studiem Biblia

Cursul s-a predat în limba română cu traducere pentru cei peste 10 studenţi vorbitori de limbă rusă. Mulţumim mult fratelui Sergiu care a tradus cu multa pasiune.

Ne-am bucurat să ascultăm impresiile studenţilor la încheiere. Gheorghiţa de la Feşteliţa a spus că a fost impresionat de felul profund de studiere a Scripturilor şi abea aşteaptă să meargă acasă şi să-l înveţe pe fratele lui cum să studieze Biblia.

Dima şi Gheorghe de la Feşteliţa

Grupul de băieţi veniţi din satul Paşcani, raionul Cahul, au spus că s-au îndrăgostit de studierea Scripturilor şi mergâd acasă se vor întâlni în fiecare zi ca să studieze împreună întreg cursul.

Seminarul „Cum sa studiem Biblia”

Evelina din Căuşeni a spus că la acest seminar s-a îndrăgostit de studierea Bibliei. Împreună cu alţi 8 lideri au spus că abea aşteaptă să meargă acasă ca să formeze grupe şi să preda altora cursul învăţat.

Seminarul „Cum sa studiem Biblia”

Mulţumim Domnului pentru această posibilitate frumoasă pe care am avut-o să studiem Biblia împreună şi pentru lucrarea frumoasă făcută de Misiuna „Viaţa Nouă” în ţara noastră.