Nu putem accepta ca femeia să fie concepută ca marfă

Am citit azi la noutăţi despre următoarea iniţiativă:

Coalitia „Tribuna femeilor”, care intruneste Forumul Organizatiilor de Femei si Asociatia „Refugiul Casa Marioarei” cere inasprirea sanctiunilor administrative fața de autorii reclamelor care exploateaza imaginea femeii sexuale. Puteţi citi acest articol în întregime.

Tocmai din pricina că femeile sunt prezentate de unii ca şi marfă sexuală îi face pe bărbaţi să le privească doar ca obiect sexual şi să nu mai aibă respect faţă de ele. Sfânta Scriptură învaţă pe bărbaţi astfel:

Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rîndul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dînd cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele cari vor moşteni împreună cu voi harul vieţii, ca să nu fie împiedecate rugăciunile voastre. (1 Petru 3:7)

Ce bine este că femeile din aceste organizaţii au ajuns să înțeleagă efectul distrugător al acestor panouri publicitare din oraş. Mulţumim primăriei care a luat acţiune anul trecut şi a scos o mare parte din aceste panouri, dar totuşi, sunt încă multe, foarte multe panouri şi imagini indecente. Cel puţin, nu ştiu dacă aţi observat ce imagini sunt pe ferestrele magazinului “Gemenii” care se află spre parcul soborului, chiar la oprirea troleibusului.

Trebuie să ne alipim toţi care înelegem importanţa acestei acţiuni şi să susţinem iniţiativa dată.