Nu lăsa părinţii să cerşească!

Acum doua zile am fost la piata. Si cum se obisnueste din pacate la portile pietii stau batrinei cu mina intinsa si cersesc. Mi se rupe inima de mila cind ma gindesc ca acesti batrinei au fost tineri ca si noi. Au avut vise, scopuri frumoase pentru viata. Unii din ei au lucrat pentru binele societatii, altii au copii pe care nu iau vazut de multi ani.

Atunci apare intrebarea cum de ei au ajuns sa stea cu mina intinsa la portile pietii? Oare lor le pare bine ca fac acest lucru? Nu, deloc nu le place.

Cind am intrat in piata m-am gindit doar la acea batrinica care implora trecatorii sa li se faca mila pentru ceva banuti. Intorcindu-ma inapoi, am inceput a vorbi cu ea. Si timp de citeva minute mi-a spus toata istoria ei, si cum a ajuns sa cerseasca. A trait o viata intreaga muncind pentru copiii ei. Ca nici unul din ei, sa nu duca lipsa de nimic, ca “sa fie oameni la locul lor� cum se exprima batrina. Acum a ramas singura, sotul ei a decedat, iar pensia o stringe meraculos ca sa isi poata face pasaport strain, si sa isi viziteze ficile ei inainte de a muri. Intrebind-o cind ultima data a fost vizitata de copii ei, mi-a spus cu lacrimi in ochi ca a trecut vreo 10 ani. Si unica dorinta este de a le mai vedea inca o data. Si atunci ea mi-a multumit ca am ascultat-o si ca i-am “inviorat ziua�. Bineinteles i-am dat si ceva bani, insa am plecat dupa aceasta discutie cu un gust amar. Ma tot gindeam la parintii care toata viata o investesc in copii, si oare toti parintii vor fi rasplatiti pe masura investitiilor facute?

Cuvintul lui Dumnezeu ne spune sa avem grija de parintii noastri. Si una din cele zece porunci este:„Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara, pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau”

Eu cind am luat in serios porunca Domnului, de fiecare data cind plecam acasa cumparam ceva. In acest mod am zidit relatie foarte frumoasa cu parintii mei. Aceasta este unica porunca insotita de o promisiune. Vom avea o viata lunga in tara in care ne-a pus Dumnezeu. Haideti ca sa nu mai permitem ca parintii nostri sa cerseasca, fie ei si batrineii de la portilele pietii.