Nouă (9) motive să participi la sesiunea Misiologie

Din data de 16 septembrie, timp de două săptămâni, împreună cu soția mea Anastasia, vom preda sesiunea Misiologie în cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova. Sesiunea aceasta este pentru studenții care au absolvit cursul de bază (9 sesiuni) sau care sunt studenți la școlile de misiune prin sport și mass-media. Iată aici câteva beneficii pentru cei care vor veni să studieze la această sesiune. 

1. Vei învăța cum să-ți zidești fericirea

În cadrul sesiunii vom studia cursul „Predica de pe munte” (Evanghelia după Matei 5-7). Aici este concentrată esența învățăturii Domnului Isus Hristos și, la început, motivarea pe care le-a făcut-o Domnul Isus ascultătorilor și nouă, tuturor creștinilor, este ca să fim fericiți. Vino să înveți din Cuvântul lui Dumnezeu cum să fii fericit.

2. Îți vei evalua umblarea cu Dumnezeu

Mesajul cărții „Predica de pe munte” cuprinde cele mai importante aspecte ale vieții creștine, cum sunt postul, rugăciunea, milostenia, iubirea vrăjmașilor, viața de familie, sexualitatea, iertarea, atitudinea față de Cuvântul lui Dumnezeu, păzirea de proorocii mincinoși, etc. Studiind acest curs îți vei evalua viața în lumina Cuvântului lui Dumnezeu și vei ști bine și clar ce ai de făcut ca să trăiești plăcut înaintea Lui. 

3. Îți vei aprofunda cunoștințele în metoda inductivă de studiere a Bibliei

La sesiune vom face observarea minuțioasă a textului Predicii de pe Munte, vom învăța cum să interpretăm Scripturile ținând cont de figurile de stil, legile compunerii și alte aspecte importante. Vom mai face și structurizarea textului Predicii de munte și astfel îți vei face deprinderi să aplici aceste cunoștințe la studierea oricărui text din Biblie. 

4. Vom studia principiile biblice de misiune

Chiar dacă lumea se schimbă și azi avem mai multe oportunități și posibilități pentru a face misiune creștină, principiile rămân aceleași și, dacă nu le cunoaștem, ne putem trezi că lucrăm în zadar și nu adunăm roadele dorite pentru Împărăția lui Dumnezeu. De aceea, la această sesiune vom studia în primul rând principile biblice pentru misiune.  

5. Vei învăța misiunea din lumea contemporană

În timpul sesiunii vom face împreună o cercetarea a lucrării de misiune în prezent în țara noastră și în lumea întreagă, după care vom studia cum să aplicăm principiile biblice de misiune la contextul lumii actuale și să câștigăm oameni pentru Împărăția lui Dumnezeu. 

6. Vei face un plan personal de misiune

Nu ne vom opri doar la cunoștințe teoretice, ci vom insista și vom ajuta fiecare student venit la sesiune să facă un plan personal concret de misiune pentru anul care îi stă înainte, reieșind din viziunea bisericii locale. Îl vom ajuta să vadă oportunitățile pe care i le oferă Dumnezeu și cum să beneficieze la maximum de aceste oportunități, câștigând suflete pentru Împărăția lui Dumnezeu. 

7. Vom studia cum este caracterul unui misionar

Caracterul este un factor cheie. Poți avea toată cunoștința despre misiune și chiar poți să faci mari eforturi zilnic din zori până în noapte și, în cele din urmă, să nu ai rezultatele dorite, pentru că nu întrunești calitățile de caracter pe care le cere Dumnezeu unui misionar să le aibă. De aceea la sesiune un mare accent vom pune pe studierea calităților de caracter ale misionarului. 

8. Vei invăța cum să predai cursul „Predica de pe munte”

La sesiune vom studia în detalii cursul „Predica de pe munte” și vom ajuta fiecare student să învețe a preda interesant și eficient acest curs, așa ca învățătura oferită să aducă schimbare în viața celor care urmează să studieze în grupele ce le vor forma studenții după sesiune.  

9. Vei motiva biserica locală la misiune

Dacă ești pastor sau lider de tineret, la această sesiune vei învăța cum să motivezi biserica întreagă la misiune în cazul când nu o face acum sau ca să facă mai multă misiune și să se implice toți membrii bisericii în această lucrare importantă, căci așa ne-a cheamt Dumnezeu pe fiecare, să facem misiune. 

 

Sesiunea va avea loc de la 16 la 28 septembrie, în incinta Bisericii Baptiste „Harul” (str. Ciocârliei 2/8, Chișinău, regiunea Telecentru). Pentru înscriere și informații sumplimentare contactați 069966779 sau la email