Încă o carte care amenință moralitatea adolescenților din Moldova

Ieri am hotărât să trecem împreună cu fiul meu pe la librăria de pe strada București, (întrarea din spate a Teatrului “Licurici”) ca să cumpărăm o carte de care avea el nevoie. Librăria era închisă, dar am rămas foarte întristat și deranjat să văd în vitrină cartea “Primele experiențe sexuale” de Anne Vaisman.

Titlul nu pare în sine alarmant, pentru că fiecare bărbat sau femeie care se căsătoresc urmează să aibă primele sale experiențe sexuale în cadrul căsătoriei. Subtitlul de pe copertă însă a lăsat să se înțeleagă clar ce intenționează autoarea și editorii să realizeze prin această carte. Subtitlul scrie astfel:

De la primele întâlniri la gesturile de iubire, o carte care îi îndrumă pe adolescenți la viața sentimentală și sexuală

De ce trebuie să-l îndrumi pe un adolescent sau adolescentă la viața sentimentală și sexuală? Pentru a le distruge nevinovăția? Pentru a-i face să-și atragă asupra lor toate consecințele imoralității? Pentru ca ei să nu-și păstreze virginitatea pentru partenerul sau partenera de căsătorie? Pentru ca ei să nu mai fie apoi fideli în căsătorie și astfel să aducă rană, rușine și să sfârșească prin divorț? Pentru ai expune la pericolul îmbolnăvirii cu boli sexual-transmisibile? Pentru ca să aibă sarcini nedorite să să avorteze? Pentru ca apoi să devină sterili și să nu mai aibă bucuria de a avea și a crește copii? Dacă nu, atunci ce se urmărește prin această carte?

Cu toată că a luat mult timp și efort, am insistat azi să găsesc numărul de telefon al Agenției de Stat pentru Protecția Moralității (nu dau link pentru că se pare că nu au încă un site). Numerele acestea sunt 212190 și 212170. După mai multe insistențe, am reușit să discut la telefon cu unul din colaboratorii agenției și le-am comunicat despre această carte și despre pericolul care cred că îl poartă în sine. Colaboratorul mi-a mulțumit că am telefonat și mi-a promis că chiar azi va merge cineva de la ei  la librăria cu pricina pentru a verifica această carte.

Vreau să îndemn pe toți cititorii acestui site și pe toți creștinii să ia atitudine când văd astfel de amenințări pentru moralitatea copiilor, adolescenților și a tuturor oamenilor. De cele mai multe ori răul se răspândește tocmai pentru că oamenii buni nu iau atitudine și nu fac nimic să-l oprească.

O altă veste îmbucurătoare este că zilele acestea, la mai multe posturi de TV este difuzat un spot prin care populația este îndemnată să raporteze Consiliului Coordonator al Audiovizualului oricând vor vedea pe ecrane sau la radio scene cu violență, pornografii și altele de felul acestora. Să luăm seama la acest îndemn și așa cum suntem învățați de Dumnezeu în Sfintele Scripturi,să ne dăm silințele ca să fim cei dintâi în fapte bune. Să veghem și să raportăm la numărul de telefon 022 277424 când vedem astfel de abateri.  Așa să ne ajute Dumnezeu.